9 lucruri din casa ta care ți-ar putea aduce ghinion

Te simți superstițios?  Legendele din întreaga lume ne-au avertizat despre ghinion de secole. Pentru cei care se simt deosebit de superstițioși, există o mână de articole de uz casnic care pot aduce o energie negativă în casa ta. În timp ce unele dintre aceste obiecte sunt doar practice pentru a fi ținute afară din casă, unele povești din spatele acestor obiecte îți vor aduce frisoane pe coloana vertebrală. Aflați știința din spatele motivului pentru care oamenii cred în superstiții.

1.Vechi balansoar pe o mansardă
Potrivit legendei irlandeze, un balansoar gol este o invitație deschisă pentru spiritele rele să ia loc. Dacă un scaun se mișcă singur, acesta este un semn sigur că un spectru și-a luat deja reședința. Ferește-te de aceste semne că casa ta ar putea fi bântuită, potrivit experților paranormali.

2. Vopsea verde
Această superstiție are de fapt o bază solidă în faptele istorice, deoarece, la un moment dat, coloranții verzi ar putea fi de fapt letali. De-a lungul secolului al XVIII-lea, coloranții verzi sintetici au fost realizați cu un compus nou descoperit numit arsenic cu hidrogen cupric. Pereții vopsiți în verde sau hârtiați ar putea elibera gaze toxice la umezeală, iar unii muncitori ai fabricii de la acea vreme s-au îmbolnăvit și au murit din cauza expunerii la coloranți. Deși publicarea pe scară largă a rețetei de arsen în 1822 a alertat în cele din urmă publicul despre pericolele sale, unii proprietari superstitioși consideră zidurile verzi ca un rău augur și astăzi.

3. Ceas  spart
Traditia dictează că instrumentele de menținere a timpului ar trebui să fie întotdeauna în stare de funcționare, ca să nu riscați să vă blocați într-o rutină și să nu mai mergeți înainte în viața voastră. În cazul în care un ceas zdrobit va suna, acest lucru semnalează că o moarte poate să vină în curând în casa ta! Aveți grijă la aceste pericole ascunse (mult mai substanțiale) din casa dvs. pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată.

4. Cactuși
Vești proaste pentru părinții plantei: principiile susțin că plantele cu exteriorul țepos sau spinos sunt magneți pentru vibrații proaste. Suprafețele înțepătoare ale cactușilor sau ale altor plante asemănătoare cu vârfuri, cum ar fi agave, pot aduce tensiune în casa și relațiile tale. Singura excepție? Trandafirii, ale căror tulpini spinoase aparent nu sunt suficiente pentru a murdări energia pozitivă din florile elegante.

5. Un pat nefăcut
Poate creată de părinți frustrați, o superstiție avertizează că a nu-ți face patul – sau chiar a fi întrerupt în timp ce-l faci – te poate condamna la o noapte nedormită. Încercați să vă feriți de distrageri atunci când vă neteziți cearșafurile și vă spălați pernele; asta o va face oricum mai nedureroasă. Pe de altă parte, iată câteva dintre cele mai norocoase lucruri pe care ar trebui să le ai la tine acasă.

6. O umbrelă deschisă
Vă sună familiar? Precauțiile împotriva deschiderii unei umbrele în interior datează mai departe decât ai putea crede – încă din Egiptul antic. În cele mai vechi timpuri, aducerea oricărui obiect menit să te protejeze de vreme în casa ta era lipsită de respect față de spiritele păzitoare care vegheau asupra locuinței tal. Frica de a provoca mânia unui spirit gelos a fost suficientă pentru ca oamenii să avertizeze împotriva deschiderii unei umbrele înăuntru de atunci.

7. Plante moarte sau uscate
Dacă doriți o casă plină de viață plină de energie pozitivă, nu lăsați plantele uscate, fără viață, să rămână expuse. A avea lucruri moarte în casa ta se spune că aduce energie moartă, afectând mojo-ul locuinței. Mai superficial, frunzele înghesuite și tulpinile căzute probabil nu vor face casa să arate mai prezentabilă sau mai primitoare. Plantele moarte nu sunt singurele lucruri care sunt considerate ghinion în întreaga lume. D

8. Animale impaiate
Dacă se crede că plantele moarte aduc energie negativă în locuința ta, poți paria că animalele moarte sunt un juju nu-nu absolut. Îți dorești cu adevărat că capul de cerb neînsuflețit îți întâmpină oaspeții? Chiar și proprietarii de case mai puțin superstițioși ar putea dori să se gândească de două ori înainte de a afișa o carcasă de animale în casele lor, deoarece taxidermia poate fi o oprire pentru potențialii cumpărători de case. În mod similar, s-ar putea să doriți să stați departe de lucrările de artă care descriu scene de distrugere, cum ar fi un naufragiu sau o bătălie.

9. Un calendar vechi
Păstrarea unui calendar vechi expus în casa dvs. se spune că vă împinge norocul în același mod în care fac ceasurile sparte. Feng shui avertizează împotriva folosirii incorecte a unui dispozitiv de menținere a timpului, susținând că acesta ar putea aduce nenorocire, ar putea reduce prosperitatea și chiar vă va scurta viața. Dacă preferați să fiți în siguranță, asigurați-vă că calendarul de acasă nu rămâne în urmă.