9 semne că o persoană te manipulează emoțional

Deși manipularea emoțională nu pare gravă pentru mulți oameni, poate fi o afacere destul de mare. De fapt, atunci când o persoană de care ne pasă ne manipulează emoțional, ne abuzează la niveluri cu care nu ar trebui să ne ocupăm. De fapt, manipularea emoțională poate avea unele efecte de durată, venind cu o înșelăciune imensă.

Iată cele nouă semne care indică faptul că suntem victima relației noastre și că suntem manipulați emoțional:

1.Partenerul nostru va spune un lucru, dar va face altul.
De fapt, oamenilor toxici le va plăcea cu adevărat să spună pur și simplu un lucru, dar să facă altul. Când suntem mai aproape, avem mai multe șanse să observăm acest lucru. Partenerul nostru ne va vinde cea mai bună poveste posibilă; totuși, atunci când nu acceptă să urmeze efectiv, care este scopul?

2. Partenerul nostru ne va minți întotdeauna asupra unor lucruri mici.
Partenerul nostru nu ar trebui să ne mintă. Dacă el sau ea reține informații sau schimbă lucrurile în jur, uneori și la niveluri mici, trebuie să vedem asta ca pe un semn. Cu siguranță nu are sens să ieșim din calea noastră pentru a inventa povești atunci când singurul adevăr nu era atât de rău.

3. Nu simțim că emoțiile noastre sunt valabile.
De fiecare dată când suntem supărați sau supărați, partenerul nostru va minimiza totul. De fapt, va fi ca și când lui sau ei nu i-ar păsa de ceea ce simțim și el sau ea ne va spune că reacționăm exagerat. Dar modul în care ne simțim nu este ceva ce se vor îngrijora și trebuie să vedem asta și ca un semn.

4. Simțim că oferim partenerului nostru o șansă după alta fără să vedem deloc schimbări.
Dacă le-am dat partenerilor noștri mai multe șanse și nu au făcut niciodată schimbări reale, vom bate un cal mort. Cu siguranță merităm pe cineva care să depună efort și timp în relația noastră. Acest tip de persoană va merita să ne pierdem timpul.

5. Partenerii noștri ne vor oferi un tratament tăcut atunci când nu acceptăm să cedăm efectiv.
Când nu suntem de acord cu partenerii noștri și le spunem despre faptele lor greșite tot timpul, ei nu vor vorbi cu noi. Acest lucru ne va lăsa să simțim că trebuie să cedăm, astfel încât să putem reveni la partea lor bună. Când acest lucru rămâne pentru o perioadă mai extinsă, ne vom simți și mai rău.

6. Simțim că partenerii noștri își folosesc întotdeauna punctele slabe împotriva noastră.
Partenerilor noștri le place să ne vorbească mai întâi, pentru a folosi punctele noastre slabe prezente în cuvintele noastre ca arme. În acest fel, ne vor face să simțim că suntem în ceva cu adevărat greșit. Nu suntem o jucărie, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să profite de slăbiciunile noastre în acest fel.

7. Partenerii noștri fac tot ce pot pentru a ne face să ne simțim vinovați.
De fapt, atunci când partenerii noștri fac ceva pentru noi, dar refuzăm să facem același lucru pentru ei în curând, aceștia ne vor împiedica de vinovăție. Fiecare lucru pe care îl fac pentru noi va fi ceva ce vor vedea ca instrumentul care poate fi folosit deasupra capului nostru. Nu putem ignora cerințele lor și acesta va fi un motiv suficient pentru a pleca.

8. Partenerii noștri joacă întotdeauna victimele.
Când le spunem că greșesc, vor întoarce totul în jurul nostru. Aceasta înseamnă că joacă rolul victimelor și o folosesc pentru a ne face să ne simțim rău pentru ele. De fapt, ei cred, de asemenea, că atunci când vor face acest lucru, vor avea capacitatea de a ne convinge să uităm cu adevărat de tot ceea ce am fost nebuni.

9. Partenerii noștri se enervează rapid și nu ne oferă niciodată șansa de a explica cum stau lucrurile. Când suntem alături de cineva care se joacă cu emoțiile noastre, el sau ea va întotdeauna să se lovească atunci când ceva nu merge așa cum ar trebui. Acest lucru se întâmplă adesea pentru că va schimba starea de spirit a situației, lăsându-ne să încercăm efectiv să-l calmăm în loc să rezolvăm problema.