9 simptome ale menopauzei pe care majoritatea femeilor le ignoră

Există o mulțime de simptome ale menopauzei care sunt trecute cu vederea de către femei doar pentru că fac greșeala de a atribui aceste simptome altceva. De obicei, femeile asociau bufeurile cu problemele de sănătate legate de menopauză. Și da, este adevărat că bufeurile sunt cu siguranță unul dintre cele mai populare simptome de menopauză. Cu toate acestea, există alte simptome pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc, deoarece sunt mult mai puțin evidente.

Motivul pentru care o mulțime de aceste simptome care urmează să fie listate aici trec neobservate foarte mult pentru că pot fi adesea cauzate de orice alte motive sau condiții fizice.

1. transpirații nocturne
Transpirațiile nocturne sunt în esență aceleași ca bufeurile, cu excepția faptului că ți se întâmplă când dormi. Probabilitatea spune că, dacă aveți bufeuri în timpul zilei, este posibil să experimentați transpirații nocturne în timp ce dormiți.

2. Insomnie (și alte probleme legate de somn)
Un alt simptom al menopauzei este insomnia – indiferent dacă este cu adevărat ușoară sau cu adevărat gravă. Această insomnie poate fi cauzată de transpirații nocturne sau de alte forme de disconfort care pot fi cauzate de fluctuațiile hormonale.

3. Sângerarea uterină
Când simțiți sângerări în timpul sau după menopauză, cu siguranță nu este normal. Este adevărat că puteți obține niște perioade foarte intense în etapa perimenopauzei. Dar oricărui tip de sângerare uterină care se întâmplă în afara acesteia trebuie cu siguranță să i se acorde o atenție și o îngrijire specială.

4. Dezechilibru hormonal
Ar trebui să te gândești doar la menopauză ca fiind un dezechilibru hormonal foarte mare. Aceste dezechilibre hormonale se întâmplă deoarece ovarele produc din ce în ce mai puțin estrogen. Din cauza nivelurilor în scădere a producției de estrogen, organismul trece prin dezechilibre hormonale.

5. Dispozitii schimbatoare
De asemenea, este normal ca o femeie să treacă prin schimbări de dispoziție ca urmare a dezechilibrului hormonal. Și știți deja că un dezechilibru hormonal este un simptom al menopauzei. Stările de spirit sunt în esență controlate de hormoni. Și fluctuațiile hormonale vă pot afecta drastic starea de spirit.

6. Uscăciunea vaginală
De obicei, umiditatea vaginală este rezultatul producției de hormoni. De aceea, atunci când nivelurile de estrogen din organism se epuizează, este posibil ca vaginul să aibă unele crize de uscăciune. Această uscăciune vaginală va duce la dureri semnificative în timpul sexului. De asemenea, riscați să deteriorați vaginul.

7. Memoria scade
Uneori, cazurile consistente de deficiențe în memorie sunt un simptom al menopauzei. De obicei, oamenii atribuie pierderea memoriei bătrâneții. Dar este, de asemenea, un simptom care poate fi atribuit și menopauzei.

8. Perioadele menstruale neregulate
Estrogenul este un hormon care este responsabil în primul rând de reglarea ciclurilor menstruale ale organismului. De aceea, cu o scădere a estrogenului, este posibil ca corpul dumneavoastră să treacă prin cicluri menstruale serios ciudate.

9. Scăderea libidoului
Este probabil ca femeile care trec prin menopauză să scadă libidoul. Motivul pentru care acest lucru are sens este că dorința sexuală vine de obicei cu instinctul natural de reproducere al unei femei. Și odată cu scăderea hormonilor, este mult mai probabil ca o femeie să nu-și dorească să facă sex la fel de mult.

Gânduri finale

Poate fi foarte copleșitor atunci când încercați să faceți față tuturor acestor simptome, dar nu vă puteți permite doar să le ignorați. Există atât de multe tratamente care vă sunt disponibile pentru a ajuta la ameliorarea sau ameliorarea efectelor acestor simptome.

Există multe medicamente și terapii la dispoziția dvs. și nu ar trebui să vă fie teamă să le valorificați. Nu ar trebui să continuați cu acest disconfort doar pentru că sunteți prea leneși pentru a face ceva.