A fi singur este mai bine decât a fi cu cineva care te face să te simți singur

Când suntem pe punctul de a intra într-o relație, unul dintre primele lucruri care ne vin în minte este că nu vom mai fi singuri. Dar, de fapt, unii oameni nu sunt pur și simplu meniți să fie alături de noi și, oricât de mult am încerca, nu merge,

În încercarea de a ne salva relația, încercăm să ne schimbăm. Trecem de la o extremă la alta încercând din răsputeri să menținem conexiunea. Ne scădem respectul de sine. Această persoană cu care avem o relație s-ar putea să ne rănească și chiar să ne facă viața dureroasă, dar cumva „dragostea” ne face orbi și ceea ce facem este să ne scuzăm. Simțim durerea de a trăi așa, dar nu putem gasi o soluție.

Ne este frică; suntem prizonieri ai fricii pentru că ne este frică să rămânem singuri.Cu toate acestea, indiferent de ceea ce facem, sentimentul de gol este întotdeauna prezent. În ciuda faptului că suntem într-o relație, suntem singuri. Doar unii dintre noi au curajul să lase persoana în urmă și să meargă mai departe în viața lor fără ea.

A lăsa pe cineva în urmă este cea mai dificilă decizie pe care trebuie să o iei. Acest lucru se datorează faptului că nu pierdem niciodată speranța – speranța că vremurile trecute s-ar putea întoarce – vremurile în care existau râsete și dragoste din belșug. Poate că mai există speranță. Dar dacă acest lucru se întâmplă de mult timp sau în mod regulat, atunci trebuie să vă opriți și să vă analizați relația.

Odată ce te eliberezi de astfel de relații, înveți să fii independent.  Există mari șanse să te simți singur după terminarea relației. Dar ai încredere în tine și așteaptă…