“Acolo unde oamenii rănesc, Dumnezeu alină”

Oamenii ne ranesc, uneori constient alteori inconstient.
Suferim, ne doare si nu ne putem desprinde de trecutul in care am trait ceva neplacut.

Spunem ca vom putea trece peste doar daca isi vor recunoaste greselile si daca isi vor cere iertare. Insa, de multe ori, asta nu se va intampla. Nu-si vor cere iertare si nici nu vor recunoaste ca da, ne-au ranit. Daca ar face asta ar insemna sa isi asume o responsabilitate de care fug sau sa simta sentimente de vinovatie pe care nu si le doresc.

Un alt motiv este ca fiecare om doreste sa isi pastreze o imagine de sine pozitiva, astfel ca recunoasterea unei greseli le-ar stirbi din increderea fragila pe care o au in ei insisi. Un om care face rau (constient sau inconstient) este o persoana cu multe conflicte interioare, este nefericit la randu-i, astfel ca ranile pe care le provoaca altora nu sunt altceva decat expresia personalitatii sale.

Nu-ti conditiona vindecarea de iertarea pe care vrei sa ti-o ceara cel care ti-a gresit. Te-a ranit odata, nu-i mai da puterea asupra ta si in continuare.

Inchide acel capitol din viata ta pentru binele tau si mergi mai departe. Invata sa te protejezi mai bine si sa nu le mai permiti oamenilor sa te raneasca. Iar daca o fac, indeparteaza-te de ei si nu le cere ceea ce nu pot sa-ti dea.

Si sa nu uiti niciodata ca acolo unde oamenii ranesc Dumnezeu vindeca. Nu te razbuna si nu gandi rau. Nimic nu va ramane asa…

Vindeca-te, depaseste acel moment, inchide usa suferintei si mergi eliberat inainte.