Află de tip de durere de cap ai si care sunt cauzele acestora

Aproape ca nu exista persoana care sa nu fi avut cel putin o data de-a face cu o durere de cap. Acea stare neplacuta care poate surveni in orice moment si care de obicei este un prim semnal ca ceva este in neregula la nivelul organismului.

Senzatia de disconfort creata de durerea de cap se poate manifesta brusc si poate dura pana la cateva ore sau zile daca nu este diagnosticata corect si ulterior, tratata corespunzator.

Ea poate fi resimtita ca o jena sau o senzatie pulsatila pe una sau pe ambele parti ale capului, doar intr-o anumita zona ori poate fi declansata subit, cu stari de disconfort, gat intepenit, tulburari de vedere si chiar febra.

Tipuri de durere de cap

Migrena

Este una dintre cele mai frecvente dureri la nivelul capului si pare sa aiba cele mai putine explicatii din partea specialistilor. Este cunoscut faptul ca migrena poate provoca dureri semnificative ce pot dura de la cateva ore pana la cateva zile.

Durerea cluster

Ea este una dintre cele mai dureroase tipuri de cefalee si se manifesta puternic in jurul ochilor sau pe o anumita portiune a capului. Se manifesta ca o durere foarte intensa, pulsatila, care nevoie de o examinare neurologica si anumite testari imagistice.

Durerea sinusala

Aceasta poate fi declansata de o anumite infectie la nivelul sinusurilor ori de o alergie care se poate produce primavara sau toamna. Este un tip de durere grea, care adesea este insotita de febra, lipsa apetitului si stare de rau general.

Durerea la nivelul cefei

Este o afectiune care se manifesta puternic si la fel ca si migrena, este una destul de des intalnita. Ea porneste de la ultimele vertebre de la nivelul gatului si provoaca dureri ascutite si dezechilibre la nivelul posturii.

Durerea in crestetul capului

Poate fi provocata de anumite tulburari nervoase, dar pe de alta parte, aceasta durere tensionata poate aparea din cauza unor lovituri, efort fizic intens sau alte afectiuni.

Durerea tensionata

Este o senzatie de presiune cu o intensitate constanta care poate fi cauzata de stres, depresie, anxietate sau stari de nervozitate. Ea se poate transforma intr-o durere cronica care atrage dupa sine insomnii si diverse probleme asociate.

Durerea de la nivelul tamplelor

Acestea se poate manifesta scurt si intens, care de obicei se extinde dinspre ceafa spre extremitatile capului. Poate aparea ca o durere tensionata, greu de suportat care are nevoie de tratament imediat.

Fie ca este vorba de durerile de cap banale sau cele cauzate de febra, oboseala, stres, e potrivit ca acestora sa li identifice cauza initiala pentru ca mai apoi, specialistul sa propuna un plan de tratament. Este important ca ajutorul specialistilor sa fie cerut din timp, inainte ca afectiunea sa se complice si sa produca alte dezechilibre.