Ai încredere în Dumnezeu: El fie te va prinde atunci când vei cădea, fie te va învăța să zbori

Ai încredere în Dumnezeu și totul va fi bine. Indiferent de ce s-ar întâmpla, știu că totul o să fie bine…

Un bărbat care tocmai s-a căsătorit cu femeia visurilor sale trebuia să se întoarcă acasă. Amândoi pe o barcă, traversau apele unui mare lac când s-a stârnit o furtună puternică. Bărbatul, un războinic renumit, nu prezenta niciun semn de frică sau tulburare.

Femeia, în schimb, începuse să își piardă speranța și se temea pentru viețile lor. Barca era foarte mică și furtuna năprasnică și în orice moment barca se putea răsturna. Riscul ca ei doi să se înece era imens. Cu toate acestea, bărbatul continua să stea în tăcere, calm și sigur pe el, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Tremurând, femeia l-a întrebat: “Dragul meu, dar ție nu îți este frica că vom muri? Cum de nu îți este frică? Acestea ar putea fi ultimele clipe din viața noastră. Nu ești mânios sau panicat? Cum de nu poți fi în niciun fel?”

Bărbatul a râs și și-a scos sabia din teacă. Femeia era și mai uimită: Ce Dumnezeu este în capul lui, ce face? Apoi bărbatul și-a apropiat sabia de gâtul femeii, atât de aproape încât mai mai că îi atingea gâtul cu marginea sabiei.

“Nu ți-e frică?”, a întrebat-o bărbatul.

Soția a început să râdă și a spus: “De ce să îmi fie frică? Dacă sabia este în mâinile tale, de ce să îmi fie frică? Știu că mă iubești și că nu mi-ai face rău niciodată.”

Bărbatul și-a pus sabia înapoi în teacă și a spus. “De ce nu îmi este frica de furtuna aceasta?” Iată răspunsul meu la întrebarea ta: Știu că Dumnezeu mă iubește și că furtuna este în mâinile Lui.

Așa că indiferent de ce s-ar întâmpla, știu că o să fie bine. Dacă supraviețuim, bine; Dacă nu supraviețuim, tot bine, fiindcă totul este în mâinile Lui și El nu poate face nimic greșit.

Morala povestirii? Ai încredere și credința. Iar dacă nu o ai, încearcă să o dezvolți. Această credință extraordinară îți poate transforma întreaga viață.

Autor: Osho/ Anonim