Albinele au fost declarate cele mai importante vietăți de pe planetă

Albinele sunt de o importanță majoră în polenizarea plantelor/culturilor, având un rol vital în menținerea biodiversității și echilibrului ecosistemelor, datorită adaptărilor specifice ce țin de biologia speciei și simbiozei dintre acestea și plante.

Institutul britanic Earthwatch şi Societatea Regală au decis că albina are o importanţă vitală pentru ecosistem. Savanţii au declarant că albinele sunt specia cu cel mai mare risc de disparitie.

Cauzele sunt defrişările masive, poluarea solului, pesticidele, lipsa culturilor de flori. Studiile au arătat că albinele sunt singurele fiinţe care nu sunt purtătoare a niciunui agent patogen, bacterie sau virus. 70% din agricultura mondială depinde de albine, adică 70 de tipuri de alimente din 100 sunt influenţate de aceste insecte.

Fără polenizarea albinelor, plantele şi animalele care se hrănesc cu ele ar dispărea rapid. Mierea şi celelalte produse de la albine sunt benefice pentru organele interne, creier şi piele.

Cercetătorii elveţieni susţin că undele emise de telefonia mobilă pun în pericol albinele. Albinele fac de 83 de ori mai mult zgomot în prezenţa acestor unde, ceea ce înseamnă că se simt în pericol.