Alimente miraculoase care ne ajută să curățăm plămânii și căile respiratorii

Toxinele din aerul poluat, inclusiv cele eliberate de odorizantele de camera sau de mașină, fumatul activ sau pasiv, lipsa exercițiilor fizice care aduc un aport de oxigen și detoxifică organismul, sunt doar câțiva factori care contribuie la afecțiune ale cailor respiratorii și în principal ale plămânilor.

Pe lângă remediul popular clasic de miere cu lămâie care dezinfectează foarte bine căile respiratorii – mierea cu lămâie se lasă peste noapte într-un loc fără prea multă lumina – ne -am oprit astăzi asupra a cinci alimente care ne ajută să ne menținem căile respiratorii sănătoase și în particular plămânii.

Brocoli
Brocoli este cunoscut între legumere crucifere ce conțin antioxidanți puternici, care elimina toxinele inclusiv la nivelul plămânilor.

Brocoli conține vitamina C, calciu, magneziu, fosfor potasiu dar și fibre, selenium și luteina. El se importă în general din China, Statele Unite, India și Spania și este recomandat chiar și în cazul cancerului pulmonar sau bucal și în special pentru fumători.

Usturoiul
Usturoiul este preferatul multora dintre noi și are un puternic efect asupra infecțiilor din organism, indiferent unde sunt ele localizate.

Are proprietăți antiinflamatoare și este foarte important atunci când ne confruntăm cu inflamații respiratorii. Un aliat permanent al sănătății noastre pe care nu trebuie să- l uităm în această perioada în care ne dorim să fim cât mai sănătoși și cu o imunitate bună pentru a ne feri de alte infecții sau în cazul cel mai puțîn de dorit să avem de a face cu o formă ușoară de coronavirus. Pentru cei cu astm și care reprezintă o grupa de risc față de infecția COVID 19, usturoiul ameliorează simptomele astmului.

Ceapa
Ceapa este cunoscută pentru efectele sale contra răcelii, fiind folosită sub diverse moduri și în leacurile populare. Este cel mai popular remediu pentru răceală și gripă și se pare că are efect asupra plămânilor inclusiv în afecțiuni grave cum ar fi cancerul pulmonar.

Merele
Un studiu efectuat de către oamenii de știință de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, publicat de European Respiratory Journal, susține că merele și roșiile sunt foarte importante pentru menținerea funcțiilor respiratorii și regenerarea plămânilor, mai ales pentru cei care au fumat mulți ani.

Ghimbirul

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și de detoxifiere recunoscute medical și are efect inclusiv asupra funcțiilor pulmonare.
Ghimbirul sub formă de ceai se recomandă în general pentru stările de răceală și gripă.

Pentru bolnavii de astm este util în această perioada că o protecție suplimentară.