Alungă ceea ce îti face rău. Fă mai mult loc credinței și iubirii în sufletul tău

I-ai permis îndoielii să-și facă prea mult loc în mintea și sufletul tău. Îndoiala e cea care te macină, te neliniștește, te nenorocește. Cauți explicații, dar le cauți acolo unde nu sunt. Rătăcești prin labirinturi întunecate și fără sfârșit. Iar în întuneric nu ai cum să găsești lumină.
Fă mai mult loc credinței și iubirii în sufletul tău și atunci se vor profila răspunsuri veridice. Iar aceste răspunsuri vor fi o revelație. Pentru că ele vor fi călăuza pentru întreprinderile tale ulterioare, neapărat, inspirate. Pentru că ceea ce izvorăște din iubire nu poate fi altfel.
E regretabil momentul când lăsăm șanse să treacă pe alături pentru că ne prind cu lecția neînvățată. Dacă ne deșteptăm, începem o viață nouă. Din acea zi, nu mai contează cu ce infamii ne confruntăm, ele nu ne mai pot atinge.

Pentru că am dobândit acea putere morală ce ne face să fim deasupra la orice fel de josnicii. Acum nimic nu ne mai poate afecta pentru că avem o conștiință proprie de nezdruncinat. Știm care e calea ce o avem de urmat și tot ce părea zid, acum par doar bolovani.
În acea zi renunțăm la orgoliu, și ne umplem de iubire. Renunțăm la critică și ură, și ne umplem de înțelegere. Renunțăm la revoltă, și ne umplem de pace. Am obținut biruință în cea mai importantă luptă – cu noi înșine!

Text publicat în revista Garbo