Am început să îmbătrânesc, fata mea…

Fata mea,
Din ziua in care vezi ca imbatranesc, te rog sa fii rabdatoare cu mine, insa, mai presus de orice, incearca sa intelegi prin ce trec. Daca repet un lucru de mai multe ori, atunci cand vorbim, nu ma intrerupe pentru a-mi spune: “Ai mai spus asta o dată.
Din ziua in care vezi ca îmbătrânesc, te rog sa fii rabdatoare cu mine, insa, mai presus de orice, incearca sa intelegi prin ce trec. Daca repet un lucru de mai multe ori, atunci cand vorbim, nu ma intrerupe pentru a-mi spune: “Ai mai spus asta o data acum un minut…” Ci doar asculta-ma, te rog. Incearca sa-ti amintesti cand erai mica si-ti citeam aceeasi poveste de nenumarate ori pana adormeai.

Cand vezi ca nu ma descurc cu tehnologia moderna, acorda-mi timp sa ma obisnuiesc cu ea si nu te uita la mine cu privirea aceea … adu-ti aminte, draga mea, ca si eu te-am invatat cu multa rabdare multe lucruri, cum sa mananci corect, cum sa te imbraci, cum sa-ti piepteni parul si cum sa te descurci in viata de zi cu zi … in ziua in care vezi ca imbatranesc, te rog sa fii rabdatoare cu mine, insa, mai presus de orice, incearca sa intelegi prin ce trec.
Daca se intampla sa pierd sirul conversatiei, da-mi timp sa mi-l amintesc, iar daca nu reusesc, nu te enerva, nu fii nerabdatoare si aroganta. Gandeste-te in sinea ta ca, pentru mine, cel mai important lucru este sa fiu alaturi de tine.
Si daca picioarele mele batrane si obosite nu se mai misca la fel de repede ca inainte, da-mi mana si ajuta-ma asa cum si eu ti-am dat mana cand ai facut primul pas. Cand vor veni acele vremuri, nu fii trista si incearca sa intelegi ca ma apropii de sfarsitul vietii mele cu dragoste.
Pretuiesc si iti multumesc pentru tot timpul petrecut impreuna si intreaga bucurie impartasita alaturi de tine. Cu un zambet larg si cu toate dragostea pe care am simtit-o intotdeauna pentru tine, vreau doar sa-ti spun … ca te iubesc, draga mea fiica.