Apreciază lucrurile şi oamenii din viaţa ta mereu. Ţine minte că timpul nu aşteaptă pe nimeni…

“Viata este un dar!

Asa ca, draga cititorule, astazi, inainte sa spui cuiva o vorba rea, gandeste-te la oamenii care nu pot vorbi.

Inainte sa spui ca mancarea nu este gustoasa, gandeste-te la cineva care flamanzeste, ca nu are ce sa manance.

Inainte sa iti critici sotul sau sotia, gandeste-te la cineva care se plange la Dumnezeu de singuratate.

Astazi, inainte sa te plangi de cat de grea este viata, gandeste-te la cineva care a plecat prea tanar de pe acest pamant.

Inainte sa te plangi de copiii tai, gandeste-te la cei care ar da orice sa aiba copii.

Inainte sa te plangi ca nu iti este casa curata, gandeste-te la oamenii care traiesc pe strazi.

Inainte sa te plangi de distanta parcursa cu masina, gandeste-te la oamenii care merg pe jos aceeasi distanta si pe ploaie, si pe vant, si pe frig si pe caldura.

Cand vei veni acasa obosit si te vei plange de serviciu, gandeste-te la someri, la cei care ar dori sa aiba un loc de munca si nu isi pot gasi un serviciu ca sa castige o paine.

Inainte sa arati cu degetul, sa judeci si sa condamni pe cineva, adu-ti aminte ca nimeni dintre noi nu este fara pacat si noi toti trebuie sa raspundem in fata Lui Dumnezeu pentru toate faptele noastre.

Si cand ganduri depresive te doboara, pune un zambet pe fata si multumeste-i Lui Dumnezeu ca esti in viata!

Niciodată nu apreciem persoanele din viaţa noastră numai după ce le pierdem. Adesea după ce o prietenie se sfârşeşte, începem să simţim lipsa acelei persoane şi rămâne un gol în sufletul nostru. Începem să regretăm faptul că nu am ştiut aprecia prezenţa ei în viaţa noastră.

De multe ori nu ştim să apreciem o persoană care zilnic se gândeşte la noi, îşi face timp să ne caute şi îi pasă de noi. O vedem ca o persoană stresantă, şi la un moment dat chiar enervantă. Când nu ne caută, începem să îi simţim lipsa şi apare în noi dorinţa de a da timpul înapoi, să o preţuim. Învaţă să apreciezi persoanele care te admiră, te consideră un prieten, te caută şi le pasă de tine. Dacă nu îi vei aprecia, timpul te va forţa să apreciezi ceea ce ai avut.

Apreciază lucrurile şi oamenii din viaţa ta mereu. Ţine minte că timpul nu aşteaptă pe nimeni. Învaţă să preţuieşti ceea ce ai mereu!”

citeste si “Fiule, sa nu uiti ca totul ni se intoarce…”