Ascultați fără să întrerupeți, vorbiți fără să reproşați ceva, iertați fără să pedepsiți, promiteți fără să uitați.

După ce ați trecut de şaizeci de ani si nu mai aveți foarte mulți ani în față si pentru că nu luați nimic cu voi când vă duceți, nu mai fiți preocupați să economisiți,cheltuiți banii pe ce vă face plăcere si dăruiți ceea ce vă puteți permite .

Nu vă gândiți să lăsați totul copiilor si nepoților, pentru că nu-i aşa ? nu vreți să-i transformați în nişte paraziți care aşteaptă cu nerăbdare ziua în care veți muri. Nu vă faceți griji pentru ce o să se întâmple cu ei sau cum o să fiți pomeniți, pentru că atunci când ne întoarcem în țărână nu auzim nici laudele nici criticile.

Timpul de care v-ați bucurat de viața pe pământ si bunurile pe care le-ați agonisit cu atâta trudă, se vor sfârși. Nu vă frământați în legătură cu copiii, pentru că si ei au destinul lor si or să găsească, cu siguranță, drumul în viața. Nu fiți sclavul copiilor voştri!

Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați -i când au nevoie, dar în acelaşi timp bucurați -vă de anii care v-au rămas. Nu așteptați prea multe de la copii voştri, majoritatea îşi iubesc părinții, dar vor fi preocupați de problemele lor .

După şaizeci de ani nu vă mai periclitați sănătatea si nu vă risipiți energia muncind, în schimbul unei averi si mai mari, până intrați în mormânt. S-ar putea să nu aibă nici o valoare în fața “doamnei cu coasa”

Ce înseamnă destul? N-aveți nevoie practic, decât de câțiva metri pătrați: un dormitor, o cameră de zi, o bucătărie, o baie. Atâta timp cât aveți o locuință, îmbrăcăminte, utilități, stați foarte bine si ar trebui să fiți fericiți.
Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social. Nu vă mai comparați cu alții, renunțați la competiți, cine are mai multe posesiuni sau a cui copii se plimbă mai mult prin baruri si străinătate. Mai degrabă puneți în balanță cine e mai fericit.

Nu vă frământați cu lucrurile care nu le puteți schimba, nu ajută cu nimic si vă creați doar un disconfort.
Bucurați -vă de fiecare zi ,pentru că o zi de viață fără un moment de bucurie este o zi pierdută. Bucurați -vă de ceea ce aveți si de tot ce vă înconjoară.
Si nu uitați de prieteni, ei sunt una din bogățiile vieții.

sursa – La Belle Épogue