Astăzi este ziua internatională a pisicilor. De ce ne fac bine pisicile și care sunt beneficiile detinerii unei pisici

Pisicile au intrat in viata omului tiptil, ca urmare a aerului lor simpatic, si au ramas in preajma lui pentru abilitatea de a prinde soareci si alte rozatoare.

Dupa ce au scapat de imaginea de incarnare a raului, care le-a decimat, pisicile sunt azi vedete inclusiv pe web. Oamenii le iubesc pentru ca sunt simpatice, dar de putine ori se gandesc cat de mult bine le fac, uneori aproape inconstient.

Stresul, insomnia sau anxietatea pot fi tratate, fara medicamente, prin simplul tors al pisicilor, sustin profesionistii. Huffington Post a intrebat, iar specialistii au raspuns cu privire la beneficiile pe care le poate aduce pisica sanatatii omului.

Un medic veterinar din Toulouse, Franta, sustine ca torsul pisicilor calmeaza si actioneaza ca un medicament fara efecte secundare. Explicatia sta in faptul ca torsul pisicii produce vibratii linistitoare si beneficii similare cu muzica.

Pisica este un violoncel a carui muzica este amplificata, in functie de marimea cutiei toracice, care actioneaza ca o cutie de rezonanta.

Torsul pisicii vine din laringe, iar vibratiile produse sunt percepute de creierul uman ca un semn de bine.

Omul percepe frecventele joase, intre 20 si 50 de herti, exact ca cele emise de torsul pisicii, iar aceste frecvente sunt cele care genereaza ganduri pozitive si o senzatie generala de calm si bine.

Comportamentul pisicii seamana cu cel al unui copil, dispus in orice moment sa se joace, sa ceara atentie, oferind, la randul sau, afectiune. Este dovedit faptul ca prezenta pisicilor in preajma oamenilor bolnavi este benefica acestora din urma, pisica functionand ca un calmant.

Un detaliu care merita luat in calcul este corespondenta intre vibratiile produse de torsul pisicilor si cele folosite de medicii ortopezi pentru a stimula vindecarea fracturilor. Pisica se recupereaza de trei ori mai repede dupa o fractura, comparativ cu orice alt animal, si asta ca urmare a efectului de stimulare a tesutului osos pe care o are frecventa vibratiilor produse de torsul sau.

Loading...