Astăzi trecem la ora de vară 2021. Cum potrivim ceasurile din această noapte

România trece la ora de vară 2021 în această noapte. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte cu o oră. În perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore (față de două ore la ora de iarnă).

Schimbarea orei se va face în ultimul weekend al lunii martie 2021, mai exact în noaptea de 27 spre 28 martie 2021, când ora 3:00 devine ora 4:00. „Dormim mai puțin”, cum se spune, iar 28 martie 2021 va fi cea mai scurtă zi a anului, având teoretic 23 de ore.

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.Cât mai continuă schimbarea orei

Ce decizie ia România în legătură cu schimbarea orei
În România, a fost elaborată o propunere legislativă pentru a se renunța la ora de vară și a se păstra numai ora de iarnă.

Guvernul şi-a menţinut însă aceeaşi poziţie şi în punctul de vedere transmis Camerei Deputaţilor la 22 ianuarie 2020, iar comisia pentru industrii și servicii a Camerei a dat, de asemenea, aviz negativ.

SĂ NU UITĂM ÎNSĂ CĂ DINCOLO DE UN MIC DSCONFORT PERSONAL CARE IN CÂTEVA ZILE SE REGLEAZĂ ȘI NE OBIȘNUIM, ORA DE VARĂ ÎNSEAMNĂ SALVAREA PLANETEI NOASTRE DE UN CONSUM ENERGETIC IMENS PRIN FOLOSIREA LUMINII NATURALE.
SĂ NU FI EGOIȘTI SI SĂ NE GÂNDIM LA MOȘTENIREA PE CARE O LĂSAM COPIILOR NOSTRI.