Așteptările mari duc la dezamăgiri și mai mari. Mai bine nu mai aștepta nimic de la nimeni

Ne construim aşteptări cu privire la ceea ce ar trebui să facă ceilalţi, cum ar trebui să fie vieţile noastre, cum ar fi necesar să se comporte alţii… şi toate acestea nu sunt, de fapt, decât nişte fantezii. Nimic nu este real. Iar atunci când realitatea nu se întâlneşte cu rodul imaginaţiei ne dorim ca lumea toată să fi fost altfel.

Iată o soluţie simplă: ia-ţi aşteptările şi aruncă-le pe apa sâmbetei.

Imaginează-ţi aşteptările pe care le ai pentru tine, pentru viaţa ta, partenerul sau partenera ta, copiii tăi, colegii de muncă, carieră, lume.

Smulge-le din interioriul tău şi renunţă la ele aşa cum apa unui râu sfârşeşte întotdeauna deversându-se, pierzându-se cu totul în mare. Ce se întâmplă apoi cu ele? Plutesc. Sunt purtate, de colo-colo, de valuri. Curentul le ia şi ele ajung să rătăcească departe. Lasă-le să fie curăţate de ape, dă-le drumul să se ducă.

Ce înseamnă o viaţă fără aşteptări? Acest lucru presupune că accepţi realitatea aşa cum este, oamenii aşa cum sunt, fără scenarii, fără a încerca să încorsetezi oamenii forţându-i să intre în tiparele tale, văzând lucrurile aşa cum sunt.

Este o viaţă în care nu mai ai de ce să simţi dezamăgire, frustrare sau supărare şi – dacă acest lucru se întâmplă, totuşi – îl accepţi şi mergi mai departe.

Succes!

Loading...