Atunci când te simți singur privește în sufletul tău pentru că acolo sunt toți cei pe care îi iubești

„Uneori, oamenii pleacă, dar pe solul inimii noastre rămân pașii lor: experiențe, amintiri, iubiri, sentimente.” (Lavinia Elena Niculicea)

Venim singuri pe lume și tot singuri plecăm, iar faptul că, undeva între aceste două momente, ne intersectăm cu alte persoane, acestea nu sunt neapărat menite să rămână pe vecie. Oamenii sunt simpli călători prin viețile noastre, venind uneori ca o furtună și, asemeni acesteia, la fel dispar, alteori ca un vânticel cald sau ca o zi senină de vară, însă puțini sunt cei care rămân alături de noi până la sfârșit.

Sunt puțini cei cu care poți rezona o viață întreagă sau care aleg să rămână acolo indiferent de circumstanțe. Sunt puțini oamenii pe care îi întâlnim la un anumit moment din viață și rămân acolo pe tot parcursul ei. Ne separă trăiri, emoții, acțiuni făcute voit sau nu.

Cu toate că doare, sa lasam oamenii să plece liberi, fără a mai cere explicații și fără a mai oferi explicații atunci când, la rândul meu, aleg să mă separ de cineva. Cei din jur se schimbă și cred că și eu m-am schimbat destul de mult, fapt care mă face să merg mai departe cu încredere că totul este spre mai bine.

Fiecare vine în viața noastră cu un motiv, fiecare are menirea lui în viața noastră. Unii sunt lecții, care ne modelează și ne fac mai puternici, în ciuda lacrimilor vărsate pe parcurs, alții sunt bucurie în stare pură…iar cei pe care ii iubim vor ramane pentru totdeauna in sufletul nostru.