Atunci când viața pare nedreaptă să te încrezi în Dumnezeu

Treci chiar acum printr-o situație dificilă? Experimentezi durerea sau dezamăgirea provocate de o situație care pare nedreaptă? Atât de multe lucruri sunt nedrepte în lumea aceasta, și nu trebuie să cauți prea mult până să dai de vreun fel de nedreptate. Dar unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult la Dumnezeu este acela că El este un Dumnezeu al dreptății – El îndreaptă lucrurile.

Când suntem tratați urât sau când suferim, este atât de ușor să ne preocupăm personal de rezolvarea lucrurilor. Totuși, cel mai bun lucru pe care-l putem face este să spunem: „Doamne, mă încred în Tine. Tu ești Apărătorul meu, cel care-mi faci dreptate.”

Mulți oameni obișnuiesc să se încreadă în Dumnezeu pentru anumite situații sau lucruri – pentru spor, pentru sănătate sau pentru următorul lucru bun pe care-l doresc împlinit în viața lor. Dumnezeu dorește însă să ne încredem în El și atunci când trecem prin anumite situații – atunci când trecem prin situații dificile sau când lucrurile nu decurg în viață așa cum am sperat. Încrederea în Dumnezeu ne permite să ne bucurăm de viață chiar și atunci când lucrurile nu sunt așa cum le dorim.

Atunci când ești rănit sau tratat necorespunzător, este foarte ușor să adopți atitudinea de: O să mi-o plătească. Când am început în cele din urmă să cred că Dumnezeu este Cel ce îmi face dreptate – când mi-am luat privirea de la oameni și m-am concentrat asupra Lui – am putut vedea lucruri uimitoare care începeau să se întâmple în viața mea.

Dacă cineva se poartă urât cu tine, refuză să ții supărare și încrede-te în Dumnezeu că îți va face dreptate. Îți pot promite următorul lucru: dacă te vei opri din a mai căuta cu înverșunare să-ți faci dreptate – de a mai manipula oamenii și situațiile cu scopul de „a primi ce meriți” – vei fi uimit să vezi ce face Dumnezeu pentru tine atunci când îți pui încrederea în El.

Așadar, oricare ar fi situația cu care te confrunți azi – orice lucru pe care-l înduri sau pare nedrept – doresc să știi că Domnul vede. El te vede. Știe exact cât poți duce și El te va elibera la momentul potrivit. Nu va întârzia niciun moment!

Amintește-ți următorul lucru: Dumnezeu este Singurul care îți poate face dreptate. El este Dumnezeul dreptății, și El poate îndrepta lucrurile în favoarea ta!

Loading...