Atunci când vom învăța să nu dăm doi bani pe părerea lumii, abia atunci vom trăi liberi, liniștiți și fericiți

E o vorbă din popor care zice cam așa :”Gura lumii n-o astupă nici pământul” cu alte cuvinte asta înseamnă că orice ai face nu poți mulțumi pe toată lumea. Și nici nu trebuie, zău așa!

Încă din primii ani de viață, din copilărie, ne lovim de această baricadă a societății ca să-i zicem așa. Să fii cuminte să nu mă faci de râs i se spune copilului când merge în prima zi la grădiniță. Câțiva ani mai târziu i se șoptește la ureche să învețe bine să aibă note mari “ca să ne mândrim cu tine”.

Copilul învață astfel de mic că ce face el nu face pentru sine ci pentru ce fel și în ce fel îl văd ceilalți. Nu învață ca să -i fie bine pe viitor, sa fie cult și să aibă o carieră, învață ca să nu aibă ce să îi reproșeze părinții.

Lumea va avea mereu ceva de comentat. Dacă te desparți de bărbatul care s-a purtat urat, vor spune că nu i-ai acordat o altă șansă, ca poate a fost o scăpare dar dacă îl vei ierta vor exista voci care te vor pune la zid.

La fel stă situația și în cazul în care ești prea darnic, atunci vei fi criticat că faci paradă cu avuția iar dacă îți vezi de treaba ta vei fi catalogat zgârcit sau un rău prieten.

Indiferent în care din situații te regăsești nu uita că nu există om care să fie plăcut de toată lumea și că gura lumii n-o astupă nici pământul!