Au renuntat la costumele si rochiile scumpe pentru balul de absolvire si au donat toti banii unor familii nevoiase

Elevii a două clase de a 8-a de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi au hotărât să încheie gimnaziul cu o faptă bună, de care să îşi amintească toată viaţa.

Adolescenţii vor renunţa la ţinutele pe care ar fi trebuit să le cumpere pentru banchet şi vor dona banii Fundaţiei “Inimă de copil” din Galaţi, suma strânsă astfel urmând să ajute mai mulţi copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse să meargă într-o tabără care va fi organizată în această vară.

”Bravii noştri absolvenţi nu vor purta rochii cu paiete, tocuri, sneakerşi, papioane, cămăşi sau sacouri scumpe. Distracţia contează pentru ei! În definitiv, cine îşi mai aduce aminte ce rochie, cămaşă sau pantaloni ori ce pantofi a purtat la banchet acum 10, 20, 30 sau cine ştie câţi ani? O faptă bună o ţii minte pentru totdeauna. Nu numai tu, ci şi cei pe care îi ajuţi”, îşi explică gestul absolvenţii.

Acesta nu este un exemplu singular.

Absolvenții liceului „Mihai Eminescu” din Anenii Noi au organizat un bal mai puțin obișnuit pentru zilele noastre. Elevii au decis să renunțe la ținutele scumpe și la luxul ce este prezent de obicei la un bal tipic moldovenesc și s-au îmbrăcat în blugi, tricouri sau rochii simple de vară.

Ideea lor are și un caracter caritabil. Au luat decizia împreună și a fost acceptată de către toți absolvenții liceului. Astfel, weekendul trecut absolvenții Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Anenii Noi au venit la bal foarte modest îmbrăcați. Au venit în blugi, tricouri albe, sau rochițe de vară simple pe care deja le aveau procurate.

În schimb, ei au colectat o sumă de bani și au identificat împreună o familie cu 6 copii, din localitate, ce are nevoie de ajutor. Din banii colectați, elevii le-au procurat mobilier.