Babele de martie. Cum îți alegi baba norocoasă pentru un an bun

De 1 martie, românii își aleg „baba”. Află care este povestea din spatele acestei superstiții și de ce este atât de importantă în tradiția noastră.

Babele de la începutul lunii martie vestesc venirea primăverii şi se spune că în aceste zile Baba Dochia, cea care aduce iarna, începe să-şi dea jos cele 9 cojoace, câte unul în fiecare zi şi astfel şi vremea de afară se încălzeşte, iarna lăsând locul primăverii.

Cum ne alegem Baba

Dacă data naşterii celui ce vrea să afle în ce stare sufletească îl găsesc babele, are o cifra mai mare decât cifra 9, atunci se obişnuieşte să se calculeze suma celor două cifre. Dacă ziua aleasă este frumoasă, înseamnă că bătrână respectivă este bună la suflet. Dacă este frig, bate vântul, plouă sau ninge, înseamnă că baba e rea la inima şi este considerată responsabilă pentru vremea urâtă.

Mai jos sunt câteva exemple din ce ar putea înseamna fiecare babă în parte pentru numărul ce ți-a ieșit:

1.Baba ta anunță un an incert, plin de neprevăzut. Baba vine cu o serie de dușmani de care trebuie să te temi.

2.Baba ta îți anunță un an fără griji și cu multă sănătate. Bucură-te de acesta.

3.Baba ta este o baba care ascunde un mister. Un secret al acestui an îți va putea schimba viața în bine pentru totdeauna. Merită să joci la Loto în acest an.

4.Baba ta este o babă cu puteri magice. Anul se anunță interesant din toate punctele de vedere. Succes, dar ai grijă. Acesta poate fi cu două tăișuri.

5.Baba ta este o babă care aduce din trecut niște ocazii pe care le credeai pierdute. Acum e timpul să profiți de ele. Atenție, ocaziile nu vor mai reveni.

6.Baba ta este o babă fericită și fără nici o grijă. An de petreceri și veselie așadar.

7.Baba ta este blândă și are grijă de tine în acest an, dar trebuie să ai grijă de sănătatea ta.

8.Baba îți aduce un an frumos și plin de realizări. Ei, iată că a venit și un astfel de an.

9.Baba aceasta este o babă cu puteri vechi și uitate. În plus, baba aceasta este o una care te anunță că peste 99 de zile vei fi fericit/ă.

Oricare ar fi semnificația babei tale, fie ca primăvara să-ți fie plină de începuturi noi și încurajatoare, sau continuări înfloritoare, informează Monitorul de Cluj.