Bătrâneţea este ca şi un cont în bancă. Iei de acolo exact ce ai adunat.

Sfatul meu este să aduni multă, multă fericire şi amintiri frumoase în contul tău de amintiri. Si sa te bucuri de tot asa cum o făceai când erai copil…

Am spus si cred cu tarie ca tineretea este in spirit
Am vazut oameni cu fata brazdata de riduri dar care emanau o energie si o pozitivitate mai ceva ca un tanar de 20 de ani.
Am vazut oameni de o anumita varsta pe bicicleta.
Am vazut oameni cu parul alb urcand pe munte.Sau schiind. Sau inotand.
Am vazut oameni trecuti de prima tinerete imbracand culori si nu purtand numai gri si negru.
Am vazut oameni nu tocmai tineri dansand, facand cursuri de limbi straine, incercand sa invete lucruri pe care din anumite motive, nu au putut sa le invete tineri fiind.

Fiti curajosi. Nu sunteti batrani decat daca va credeti asa.
Nu sunteti batrani chiar daca articulatiile va mai joaca feste.
Nu sunteti batrani chiar daca aveti nepoti mari langa voi.
Nu sunteti batrani chiar daca corpul uneori incearca sa va spuna asta. Sau inima. Sau tensiunea. Nu le lasati sa va controleze viata pentru ca batranetea este de fapt ceea ce credem.

Poate lumea condamna sau judeca sau rade. De ce sa nu ii convingem ca de fapt, este un privilegiu sa fii batran si nu toti au acest noroc. Sa le aratam ca batranetea inseamna si altceva decat un loc oferit  in autobuz sau un batranel ursuz care isi plimba catelul prin parc.

Batranetea inseamna intelepciune si o viata de experiente si aventura pe care o poti pune la dispozitia cuiva. Si din care cu totii, avem ceva de invatat.