Bine ai venit, februarie – luna dragostei! Sărbătoriți iubirea!

De ce este februarie luna iubirii? Încă din antichitate, sfarsitul iernii era motivul unei sărbători consacrate iubirii din toate vremurile și le-a fost asociată imagini, simboluri și cuvinte.

Dragostea se poate exprima oricând și sub orice formă, dar în aceste zile speciale când se sărbătorește iubirea, prietenia, dragostea, oamenii demonstrează parcă mai profund afecțiunea față de persoana iubită.

Nu este de mirare ca luna februarie coincide cu luna in care toti indragostitii isi exprima dragostea unul fata de celelalt. De ce? Pentru ca acum este momentul cand toate natura si plantele de primavara incep sa prinda viata, bucurandu-te cu atatea lucruri frumoase!

La romani, ziua dragostei este celebrata pe 24 Februarie, de Dragobete. Pe timpuri, in aceasta zi tinerii mergeau sa culeaga flori de primavara pe care le ofereau fetelor. La ora pranzului, fetele alergau spre sat iar baietii le fugareau pentru a le saruta. In zilele noastre, Dragobetele reprezinta pentru romani simbolul suprem al dragostei autohtone!

14 Februarie, Ziua Indragostitilor, numita si Ziua Sfantului Valentin, se serbeaza pe tot globul. Legenda spune ca in timpul imparatului roman Claudiu al II-lea, acesta era deranjat de faptul ca soldatii armatei sale preferau sa stea acasa cu sotiile si copii, in loc sa mearga la lupta. Astfel, Claudiu a decis ca niciunul dintre soldati sa nu se mai poata casatori.

Valentin, un tanar preot, care credea in dreptul oamenilor de a se casatori, a oficiat, in secret, o multime de casatorii. 14 Februarie este ziua cand Valentin a fost prins si executat de catre Claudiu al II- lea, de aici semnificatia zilei de Sfantul Valentin.

Dar indiferent dacă si ce sărbătoriti, cred ca o luna dedicata dragostea este binevenita. Pentru ca dragostea este unul din cele mai nobile trairi si care nu poate face niciun rau nimanui.