Bogat este părintele al cărui copil aleargă în brațele sale, chiar dacă sunt goale

Uneori, ceea ce trebuie si putem oferi copiilor nostri nu sunt bunurile materiale. Case, masini, terenuri, mosteniri Uneori copiii vor sa fim acolo pentru ei fie ca au 5, 10 sau 40 de ani, Să știe ca, indiferent de ce fac, părinții lor îi vor iubi și susține necondiționat. Nu uita să le spui asta toată viața ta!

Spune-i copilului tău – Sunt mandru de tine.
Speram ca ai spus aceste cuvinte copiilor tai in timp ce cresteau. Daca nu, acum este momentul. Spune-le ca esti mândru de ei chiar dacă poate nu întotdeauna drumul lor s-a potrivit cu visele si dorințele tale.

Iartă-mă.
Chiar daca ai fost parintele cel mai prezent, rabdator si sensibil, cere inca iertare pentru jignirile aduse cu voie sau fara voie. Resentimentele ii pot impiedica pe copiii tai sa fie fericiti in viata lor adulta, iar atunci cand iti ceri scuze, recunoaste ca ai gresit si, astfel, elibereaza-i de amintiri negative.

Vrei sa-mi spui ceva?
Aceasta poate fi o intrebare extrem de importanta. Chiar daca copilul tau pare că îți spune tot, sunt moente în care îi este teaă sau rușine să se destăinuie. Incurajează-l să o facă.

Multumesc.
Multumeste-le pentru cine sunt, pentru ceea ce ti-au dat, pentru ceea ce simti ca parinte, pentru tot ceea ce te-au invatat, pentru bucuria si dragostea care te-au inspirat si pentru ceea ce au fost in viata ta.

Meriti fericire.
Acest lucru este important. Poate cand copiii tai au crescut, au suferit stres. Ar putea fi boala cuiva din familie sau divortul parintilor. Dar cand le spui aceste cuvinte, stergi aceste decizii inconstiente si le permiti sa se simta vrednici de fericire.

Nu este vina ta.
Indiferent daca este vorba despre un divort sau despre o problema financiara, ei sugereaza ca sunt de vina. Prin urmare, este important sa spui ca acest lucru nu s-a produs din vina lor.

Spune NU cand este necesar.
Este un instrument puternic pentru echiparea copiilor taăi adulti. Ca parinti, am prefera sa spuna DA si sa fie de acord cu ceea ce le spunem.Dar viata lor se poate complica grav prin faptul ca nu au invatat sa spuna NU lucrurilor care nu sunt potrivite pentru ei.

Sunt intotdeauna gata sa te ascult.
Indiferent cat de adult ar putea fi copilul tau, el va fi incantat sa auda acest lucru. Lasa-l sa stie ca poate sa vorbeasca intotdeauna cu tine. S-ar putea sa nu fii intotdeauna de acord cu alegerile lui, dar fii gata sa asculti si sa intelegi.

Le spui aceste cuvinte copiilor tai? Daca nu, de ce nu?

Sursa: mesajeinspirationale.com

 

Loading...