Bolile trupului pot fi tratate și prin intermediul culorilor. Care sunt influențele culorilor asupra sănătății fizice și psihice

Chiar si bolile corpului fizic pot fi tratate prin intermediul culorilor (mai exact al radiatiilor luminoase colorate) fundamentandu-se astfel o adevarata stiinta a cromoterapiei.
Va voi prezenta in continuare influentele principalelor culori asupra corpului si psihicului uman.

ROSU- stimuleaza sangele si faciliteaza regenerarea celulara, pe plan psihic amplifica puterea vointei si curajul.
Rosul  ne insufleteste si la nivel fiziologic determina o crestere a presiunii sanguine, mareste tonusul muscular, activeaza respiratia si da o senzatie pregnanta de caldura.
Cei care prefera mult culoarea rosie sunt oameni plini de dinamism, forta, viguare, plini de energie si gata oricand de a actiona cu toate fortele intr-o directie sau alta.

PORTOCALIUL- este urmatoarea culoare perceputa distinct de ochiul uman ca nivel de vibratie al radiatiei electromagnetice.
Portocaliul stimuleaza foarte mult energia vitala a fiintei, avand puterea de a elimina starile de oboseala cronice si chiar marind capacitatea de rezistenta la efort fizic.
In ceea ce priveste corpul fizic, culoarea portocaliu stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului.

GALBEN-stimuleaza sistemul nervos central, focul digestiv si imbunatateste tonusul general al fiintei mentinandu-ne permanent „in forma”.
Prin intermediul acestei culori, se poate atinge o mare stapanire de sine si o deosebita luciditate.
Mintea este foarte mult stimulata de culoarea galben, devenind mult mai profund capabila de a ne oferi chiar starea de intelepciune.
Cei care prefera mult culoarea galben exprima prin aceasta dorintele lor de realizare interioara, speranta in fericire, aspiratia catre desavarsire.

VERDE- destinde extraordinar de mult fizicul si psihicul, realizand un echilibru optim intre structura somatica si cea psihica a fiintei.
Ajuta la eliminarea stress-urilor, angoaselor si multor anxietati.
De asemenea, este un excelent calmant pentru cei usor iritabili, nervosi sau „iuti la manie”, cum se mai spune.
Cei care prefera culoarea verde arata ca poseda o structura mobila, flexibila, adaptabila la schimbarea situatiilor,a imprejurarilor.

ALBASTRU- face sa creasca puterea de aparare imunitara si faciliteaza regenerarea celulara.
Este indicata in starile infectioase, in starile febrile, insolatie, crize acute de reumatism, afectiuni virale. Atentie insa, ca o ambianta predominant albastra, daca este mentinuta mult timp poate provoca depresie si constipatie.
Cei care prefera in mod deosebit culoarea albastru arata o modalitate pasnica de abordare a ambiantei, inteligenta dublata de afectiune si o admirabila armonie launtrica.

INDIGO- are din punct de vedere terapeutic, o gama foarte larga de aplicatii. Stimuleaza in mod deosebit glanda tiroida.
Indigoul simbolizeaza inteligenta, intuitia, iluminarea, genialitatea, sobrietatea, dragostea de adevar, viata spirituala.
Cei care prefera culoarea indigo arata detasare fata de contingent daruirea fata de un ideal sublim, revolta fata de ce este inchistator.

VIOLET-calmeaza cel mai profund fiinta si intareste in mod considerabil sistemul imunitar.
Elimina angoasele, anihileaza frica, elimina agresivitatea si face sa dispara gelozia. Datorita faptului ca violetul are o frecventa inalta, el este apasator pentru o minte slaba. Dezvolta extraordinar intuitia si stimuleaza formare idealurilor umane inalte.
Violetul simbolizeaza intelepciunea, supramentalul, sinceritatea, vidul creator, sentimentul nemuririi.