Bucuria este semnul unui suflet sănătos

Ca să poți să ai o viață armonioasă, ca să poți să iubești, ca să poți să dăruieşti, ca să poți să găsești mereu soluții miraculoase în problemele de zi cu zi ai nevoie de bucuria ta.

Te poți bucura simplu, dar cu siguranță Dumnezeu va zâmbi și va întinde mâna sa protectoare către tine, iar asemenea lui și cei din viața ta se vor bucura și ei ,de bucuria ta. Ca să fim bucuroși trebuie să privim totul cu ochi de copil. Să trăim asemenea copiilor care încep să descopere lumea, minunându-se necontenit în fața frumuseților care-i înconjoară, trăind în acelaşi timp un prezent mirific.

Adesea, când privim o floare, resimţim bucurie şi avem chiar tendinţa să spunem: “Este foarte frumoasă”. Apoi îi întoarcem spatele şi facem altceva. Dacă vrem să insistăm asupra ei, privim la forma ei, la petale ei, admirăm parfumul ei și observăm că starea de bucurie se amplifică în interiorul sufletului nostru iar bucuria durează mult mai mult. Un minut de bucurie intensă ne poate transforma.

În interior trebuie să căutăm să fim fericiți iar această stare de fericire nu ne-o poate lua nimeni. Atunci când învățăm să fim fericiți putem să suportăm mai ușor orice manifestare a vieții. Chiar și atunci când în destin apar unele piedici trebuie să ne gândim că în noi există noi căi și soluţii cu ajutorul cărora să le depășim. Nu toate zilele sunt la fel. Dacă avem bucurie în inimi putem vindeca orice moment.

Să lăsăm petalele dulci ale bucuriei să se aștearnă lin pe covorul sufletului nostru. Timpul trece, viața este schimbătoare iar experiența bucuriei o vom purta cu noi. Poetul bengalez Tagore spunea: ”Bucuria este pretutindeni, este în pătura verde de iarbă a pământului; în liniștea serenă a cerului; în exuberanța nebună a primăverii; în abstinența severă a iernii cenușii; în carnea care mișcă trupul; în silueta perfectă a omului, dreaptă și nobilă; în ființare, în exercițiul puterilor noastre; în dobândirea cunoașterii; în lupta cu răul…bucuria este peste tot”.

Bucuria vindecă și hrănește sufletul. Bucuria este sensul vieții. Fiecare dorește să aibă parte de cât mai multe bucurii. Această bucurie pe care vrem să o trăim mereu se transformă într-o stare, se transformă în felul nostru de a fi, de a simți, de a visa și de a lucra.

sursa – jurnalspiritual