Bun venit, decembrie! Cu sărbători magice, bucuria nașterii Domnului și amintirile nemuritoare din copilărie

Bine ai venit Decembrie, luna nasterii Domnului, luna cadourilor, sezonul Crăciunului. Iarna, este de departe cel mai frumos anotimp. Pe lângă bucuria căderii primilor fulgi de nea și a jocului în zăpadă, luna decembrie este și timpul Crăciunului si cred ca in nicio perioadă a anului nu ne năpădesc atât de mult amintirile despre copilărie, bunici, frumusețea iernii, așa cum se întâmplă acum.

Decembrie, o perioadă îndelung așteptată de cei mai mulți dintre noi, și suntem, sau măcar trebuie să încercăm să fim mai buni, mai iertători, mai afectuoși și mai aproape de cei dragi.

Luna cadourilor, luna sărbătorilor. Urmează o perioadă încărcată pentru fiecare dintre noi. Dar înainte să te lași cuprinsă de febra sărbătorilor, îți propun să profiți oleacă de farmecul aparte pe care îl au zilele de decembrie.

Și cele mai frumoase amintiri din copilăria noastră sunt cu siguranță din perioada sărbătorilor de iarnă. Bradul mai rar poate decât cel de astăzi dar împodobit cu atâta dragoste, colindătorii gălăgioși cu obrajii rumeni, cozonacul bunicii si sarmalele mamei, glasul tatei si mirosul de frig când intra în casă cu brațul plin de lemne. Focul trosnind in sobă si serile simple dar pline de căldură…

Decembrie, prin sărbătoarea Crăciunului, nașterea Domnului nostru Isus Cristos, este în principal despre iubirea umană, despre milostivire și dăruire. Să nu uităm astfel, adevărata semnificație a Crăciunului.

Și nu uitați că sezonul Crăciunului este perioada în care aprindem focul ospitalităţii în casă şi cel al dragostei în inimi.