Bunăvoința este limbajul pe care îl poate vorbi oricine

Astăzi, 13 noiembrie este ziua internationala a bunăvoinței. Sărbătorită în fiecare an în 13 noiembrie, Ziua Mondială a Bunătăţii încurajează oamenii la înţelegere şi cooperare în comunităţi, uitând de orice barieră, de rasă sau de religie.
Sărbătorim Ziua Bunătății, fiecare în felul lui, și cum socotește de cuviință. Măcar să știm de această zi, și fiecare să își aducă aminte de bunătate și cum poate ea să ne facă viața mai ușoară.

Bunavointa este haina care sta bine oricui. Oamenii (in medie) nu vad astazi decat interesul imediat, si pentru acest lucru lupta cu arme uneori nepermise. Rezultatul il vedem in fiecare zi: injurii, lipsa politetii, a consideratiei minime fata de cei in varsta, care, uneori, nu au nevoie decat de… rabdare.

Nu mai oferim ajutorul gratuit, nu mai rupem din timpul nostru fara un beneficiu ipotetic viitor… Este adevarat, cursa supravietuirii ne-a facut sa ne adaptam astfel. Insa asta nu e tot.

A fi binevoitor nu inseamna a fi fraier. A dărui nu inseamna automat un comportament submisiv. Adesea, bunatatea poate insemna sa sacrificam ceva important pentru noi. A fi gentil nu costa si aduce dobanzi mari. Ci poate doar bucuria ca ai facut ceva bun pentru un semen de-al tau.

Sărbătoarea își are originea în data de 13 noiembrie 1997, în momentul în care s-a întocmit o Declarație a Bunătății, la Tokyo. E frumos că a fost recunoscută pe plan internațional, de atunci numindu-se Ziua Mondială a Bunătății. Indiferent de cultură sau credințe, toate națiunile recunosc valoarea unei virtuți precum bunătatea. Acum, sigur că ea poate lua diverse forme, de la un simplu gest sau zâmbet la o donație importantă sau un alt fel de ajutor. Însă important e să conștientizăm, cel puțin! cel puțin o dată pe an, cât de mult bine face bunăvoința noastră celor din jur.