Câinele sau pisica? Alegerea îţi dă de gol inteligenţa şi personalitatea

Multor oameni le plac atât câinii, cât şi pisicile, dar majoritatea au o preferinţă pentru una sau alta dintre aceste specii.
Iar faptul că o persoană se declară iubitoare de pisici sau iubitoare de câini spune ceva despre personalitatea ei, au descoperit psihologii. Foarte recent, Denise Guastallo a realizat un studiu la care au participat 600 de studenţi; aceştia au fost întrebaţi ce animale le place mai mult – câinele sau pisica? – şi au fost supuşi unui test pentru determinarea trăsăturilor de personalitate.
Rezultatele au arătat că persoanele care aveau o preferinţă marcată pentru câini erau realmente diferite de cele care preferau pisicile.Cele care au declarat că iubesc mai mult câinii tindeau să fie mai vioaie, mai energice, mai deschise şi mai înclinate să respecte regulile. Iubitorii de pisici erau mai introvertiţi, mai sensibili, cu vederi mai largi şi cu o tendinţă spre non-conformism.Iubitorii de pisici sunt, în general, mai introvertiţi, mai sensibili, cu vederi mai largi şi cu o tendinţă spre non-conformism, comparativ cu cei care preferă câinii, a indicat un studiu recent. Iubitorii de pisici sunt, în general, mai introvertiţi, mai sensibili, cu vederi mai largi şi cu o tendinţă spre non-conformism, comparativ cu cei care preferă câinii, a indicat un studiu recent.

Descoperirea cea mai surprinzătoare – şi susceptibilă, evident, de a stârni mari controverse – a fost aceea care sugera că aceste două tipuri de persoane se deosebesc şi în ceea ce priveşte gradul de inteligenţă: iubitorii de pisici au obţinut scoruri mai mari la testele de măsurare a coeficientului de inteligenţă, comparativ cu iubitorii de câini. Dar stăpânii de câini sunt mai activi şi pot fi consideraţi cu 10 ani mai tineri decât persoanele sedentare.