Când copilul are o problemă si vine la tine, închide gura si deschide bratele…

N-ai fost un parinte bun? Nu te-ai priceput, n-ai stiut, ai facut ce-ai putut? Trage linie peste tot ce a fost si iarta. Ca si cum nimic n-ar fi gresit intre tine si copiii tai. Acum aveti o noua sansa sa luati relatia dintre voi de la capat. Fara neiertare, fara resentimente, fara reprosuri. Sterge totul cu buretele. Sadeste acum samanta lucrurilor bune pe care le vrei parte din viata copiilor tai. Chiar daca acum si ei la randul lor sunt parinti…

Invata din durerile suferite sa fii un parinte bun pentru copiii tai. Fii tu bun cu ei si ei vor invata bunatatea de la tine.

Copilul este o copie a parintelui sau. El nu face ce i se spune, el face ceea ce-l vede pe parintele sau facand. Daca parintele e nevos, tranteste lucruri prin casa, e mereu nemultumit, vorbeste urat, minte si face orice ca sa-si atinga scopurile, etc exact asa vor face si copiii lui. Indiferent ce le-ar spune parintele sa faca.

Sunt multi parinti care se plang de copiii lor ajunsi deja adulti. Se plang ca nu fac ce ar trebui, sa li se inseala asteptarile. Ca au vieti ratate, ineficiente, imprastiate. Si e adevarat. Sunt multe probleme de relationare intre copii si parinti dar si intre parinti si copii. Se intampla adesea ca parintii sa nu-si creasca copiii asa cum trebuie la tinerete iar la batranete sa aiba asteptari mari de la ei.

Copiii ofera ceea ce au primit. Nu au cum sa ofere ceva ce nu au. Vrei sa ai copii afectuosi si grijulii la batranetea ta ca parinte? Ofera-le aceleasi lucru atunci cand ei sunt mici.

Vrei sa faci din ei oameni mari? Creste-i cu atentie si cu principii. E o stransa legatura intre ceea ce oferi si ceea ce primesti. Ofera mult si vei primi mult.