Când fericirea altuia e și fericirea ta, atunci e iubire

A trăi în doi rămânand diferiți devine mai mult decât o creație permanenta. Este o aventură nemaipomenită pe țărmurile imprevizibilului. Viața în doi, bazată pe respectul de sine, simțindu-ne respectati și respectandu-l pe celălalt, înseamnă să rămâi deschis la schimbări și la evoluție.

Înseamnă să înveți câteva principii de viață în comun și să-ți asiguri mijloacele cu care să le aplici. Înseamnă să nu confunzi niciodată sentimentele cu relația, să îndrăznești să trăiești acele sentimente în prezent și să dezvolți o relație sănătoasă pentru fiecare, bazată pe câteva reguli simple.

Iată câteva reguli simple ale unei vieți armonioase în doi
Să te iubesc fără să te supun
Să te îmblânzesc fără să te închid
Să te cunosc fără să te etichetez
Să te găsesc fără să mă ascund
Să mi te alături fără să te ameninț
Să te primesc fără să te rețin
Să-ți cer fără să te oblig
Să-ți dau fără să mă golesc
Să te refuz fără să te rănesc
Să te părăsesc fără să te uit
Să te completez fără să te copleșesc
Să-ți fiu fidel fără să mă înșel
Să-ți surad și să mă înduioșez
Să te descopăr și să mă emoționez
Să mă minunez și să mă abandonez
Și să rămân astfel de viu si liber, deschis, îmbogățit de potențialul iubirii noastre. Să fiu astfel împăcat, întregit, prelungit de entuziasmul vieții noastre comune.

Poate ca nu asta e reteta potrivita. Poate ca reteta perfecta nici nu exista sau inseamna pentru fiecare altceva. Insa, experienta cuplurilor care au ani de zile de relatie in spate spune ca respectul si comunicarea sunt ingrediente de baza. Circula pe internet o mica anecdota in care o doamna in varsta era intrebata cum de a reusit sa ramana alaturi de sotul ei atatia ani. Raspunsul ei a fost surprinzator: “noi reparam nu schimbam imediat partenerul atunci cand nu functioneaza ceva.”