Când îi judeci pe alții, îţi faci mai mult rău ţie!

Dacă judec pe cineva, de regulă este un semn că mă judec pe mine. În general, în viață întotdeauna este așa. Cum omul îi tratează pe ceilalți, aşa se tratează pe sine. De aceea, când cineva te tratează rău, fie-ţi milă de acest om. Pentru că în realitate, el se tratează rău pe sine.

Cuiva îi place să se îmbrace ciudat, cuiva îi place să-şi înșele partenerul, cuiva nu-i place să-şi înşele partenerul şi suferă toată viaţa, cineva încearcă să trăiască cu un soţ-psihopat sau sadic. Este alegerea fiecăruia dintre noi.

De aceea, cred că este foarte important ca fiecare om să-i trateze pe alţii fără a judeca. Atunci când dispare obiceiul de a-i judeca pe alţii, treptat dispare şi obiceiul de a te judeca pe tine. Este chiar mai puternic decât pentru alte persoane.

Bine, şi dacă nu judeci, atunci ce faci? Încearcă să vezi partea pozitivă în toate aceste lucruri pe care le judeci. De exemplu, poate cineva se îmbracă ciudat, însă este o persoană bună şi agreabilă.

În toate situațiile poţi găsi ceva pozitiv, ceva pe care te poţi baza. Trebuie să înveți să vezi frumusețea printre detaliile urâte. Atunci când înveți să vezi această frumusețe, urâțenia nu va mai atât de îngrozitoare. Astfel vei vedea frumusețea şi în tine, te vei ierta mai ușor.

 

Sursa https://www.lumealuioliver.ro/afla-de-ce-judecandu-i-pe-altii-iti-faci-rau-tie/