Când nu știi ce să spui, spune-i “Mulțumesc!” Iată 6 motive pentru care ar trebui să faci asta

Încep să cred că „Mulțumesc” este fraza cea mai puțin apreciată și neutilizată de pe planetă. Este adecvat în aproape orice situație și este un răspuns mai bun decât majoritatea lucrurilor pe care le spunem. Să acoperim 7 situații obișnuite atunci când spunem tot felul de lucruri, dar ar trebui să spunem „Mulțumesc”.

1. Spune „Mulțumesc” când primești un compliment.
De multe ori distrugem complimentele devalorizând afirmația sau acționând prea umil. Pe plan intern, s-ar putea să credeți că acest lucru vă împiedică să păreați arogant sau plin de cumpătare. Problema este că, prin devierea laudelor unui compliment autentic, nu recunoașteți persoana care a fost destul de drăguță să spună ceva. Spunând „Mulțumesc” recunoaște pe deplin persoana care a făcut complimentul și vă permite să vă bucurați și de momentul respectiv.

2. Spune „Mulțumesc” când întârzii.
A întârzia este urât. Este stresant pentru persoana care aleargă târziu și este lipsit de respect față de persoana care așteaptă. S-ar putea să pară ciudat să mulțumești cuiva pentru că se ocupă de problemele tale, dar acesta este exact răspunsul corect. Majoritatea oamenilor se împiedică în ușă și spun: „Îmi pare rău că am întârziat”. Problema este că acest răspuns face încă situația despre tine. Scuze am intarziat. A spune „Mulțumesc” întoarce mesele și recunoaște sacrificiul pe care celălalt l-a făcut prin așteptare. Multumesc pentru asteptare.

3. Spune „Mulțumesc” când reconfortezi pe cineva.
Când cineva vine la tine cu vești proaste, poate fi ciudat. Vrei să fii un bun prieten, dar majoritatea oamenilor nu știu ce să spună. Ceea ce nu reușim să realizăm este că nu contează dacă nu știi ce să spui. Tot ce ai nevoie este să fii prezent și să le mulțumești pentru că au avut încredere în tine.

4. Spuneți „Mulțumesc” când primiți feedback util.
Feedback-ul poate fi foarte util, dar rareori îl vedem așa. Fie că este vorba de o revizuire neplăcută a performanței de la șeful tău sau de un e-mail de la un client nemulțumit, reacția standard este să te apari defensiv. Este o rușine, deoarece răspunsul corect este să spui pur și simplu „Mulțumesc” și să folosești informațiile pentru a le îmbunătăți.

5. Spune „Mulțumesc” când primești critici
Uneori critica nu este deloc utilă. Este doar răzbunare și rău. Am scris despre cum să te descurci cu urășii anterior, dar una dintre cele mai bune abordări este să spui mulțumesc și să mergi mai departe. Când mulțumești cuiva pentru că te-a criticat, neutralizează imediat puterea declarațiilor lor. Dacă nu este mare lucru pentru tine, atunci nu poate deveni un argument mai mare.

6. Spune „Mulțumesc” când nu ești sigur dacă ar trebui să mulțumești cuiva.
Când aveți dubii, spuneți mulțumesc. Nu există nici un dezavantaj. Ești sincer îngrijorat de a arăta prea multă recunoștință față de oamenii din viața ta? „Ar trebui să trimit un card de mulțumire în această situație?” Da ar trebui. „Ar trebui să-i dau bacșiș?” Dacă nu, cel puțin spune-ți mulțumesc. Spune mulțumesc, mai des.