Când oamenii nu te înțeleg, te judecă…

Suntem asemenea unui bijuterii, prețioase și unice, ne perindăm prin tot felul de târguri ale vieții și așteptăm ca oameni care nu se pricep să ne facă evaluarea. Unii te evaluează mult peste așteptări, alții prea puțin, alții își dau cu părerea.

Nu e corect să judecăm oamenii, fie ei cum or fi, și ei sunt oameni așa ca și noi. Imi vine în minte o vorbă de-a cuiva: lumea de lume vorbește! Așa-i, de acord, vorbim unii despre alții, comentăm, chiar dacă o facem cu bună intenție.

Suntem ceea ce dorim să fim. Ne străduim, suntem migăloși, credem în visele noastre, ne lustruim calitățile, ne auto-depășim, și totuși oamenii nu-și dau seama de adevărata noastră valoare.
Și atunci vine un moment în care îți vine să dai cu toate de pământ și te întrebi: de ce nu pot să fac asta? De ce oricât încerc nu reușesc să ajung acolo?

Ei bine, în primul rând trebuie să crezi în tine și în ceea ce faci. Nu băga de seamă egoismul celorlalți, tu oferă, și vei fi răsplătit/ă atunci când nu te aștepți.

Tu vrei, și eu vreau, și ei vor, dar…nu e de ajuns, trebuie să lupți, să răzbați, să arăți ce poți. Dacă tu crezi în tine și nimeni altcineva nu o face, tu ești de ajuns, tu contezi! Nimeni nu te poate opri decât tu.