Când oferi tot ce ai mai bun și viața te va răsplăti la fel. Totul este să nu îți pierzi credința

“Un tânăr şomer s-a trezit într -o dimineață si a mers să verifice buzunarele pantalonilor. Tot ce a găsit a fost câțiva lei. El a hotărât să-i folosească pentru a-si cumpăra ceva de mâncare si apoi ce va vrea Dumnezeu.

Era prea mândru pentru ca să meargă la cerşit, considera că doar oamenii slabi fac asta .Mai bine murea. Era trist si dezamăgit pentru că nu-si găsea un loc de muncă si nimeni nu era dispus să -l ajute. A mers la un magazin, si-a cumpărat ceva de mâncare si s-a așezat într -un parc, pe bancă. În timp ce încerca să -si desfacă pachetul cu alimente a văzut un bătrânel cu barbă albă, îmbrăcat în alb vine în direcția lui. În spatele acestuia mai erau doi copilaşi.

În momentul în care a ajuns în fața lui batrânelul i-a cerut o bucată de pâine cu lacrimi în ochi a spus că nici el si nici copii nu mâncaseră de-o săptămână. Tânărul s-a uitat cu milă la ei. Erau atât de slabi că le puteai vedea oasele.

Foarte emoționat de felul în care arătau, acestuia i s-a făcut milă si le-a dat toată mâncarea. În acel moment batrânelul si-a făcut cruce, a spus câteva cuvinte care sunau a rugă si apoi i-a dat o monedă foarte veche. Bărbatul s-a uitat la bătrânel si a spus: “Cred că voi aveți nevoie de rugăciune mai mult ca mine.”

Fără nici un ban în buzunar, fără un loc de muncă si fără mâncare, tânărul a mers sub un pod să se odihnească. În timp ce era să adoarmă, un ziar vechi a ajuns lângă el. L-a ridicat si a văzut un anunț: un om cumpăra monede vechi. A rupt acel anunț si a plecat în căutarea adresei. Ajungând la destinație, a arătat moneda lui colecționarului. Acesta a rămas fără cuvinte.

El a mers în spatele tejghelei, a scos o carte mare si i-a arătat tânărului o fotografie. În acea poză era aceeaşi monedă pe care tânărul o primise -aceasta valora foarte multi bani. Tânărul a vândut monedă si a plecat în căutarea omului bătrân si a copiilor săi. Însă în parc nu era nici urmă de ei.

Pe bancă era însă un bilețel: Ne-ai dat tot ce ai avut…noi vrem să te răsplătim cu această monedă. Să nu îți pierzi niciodată credința! ”
DUMNEZEU SI ÎNGERII LUI.