Când simți disperare, încearcă să spui aceste 3 cuvinte

În acest scurt articol, vă arăt un exercițiu surprinzător de simplu pentru a vă ajuta să vă reechilibrați gândurile atunci când vă simțiți jos. La urma urmei, viața nu poate fi doar soare și zâmbește în fiecare secundă a zilei; te vei confrunta cu provocări și te vei simți din când în când în jos. Fără acestea, totuși, nu ați aprecia ce aveti, așa că nu disperați atunci când viața vă face o călătorie dură.

În schimb, când ceva nu merge așa cum ți-ai dori, vă puteți reechilibra mintea, astfel încât negativul să nu vă domine complet gândirea. Cum faci exact asta? Ei bine, este foarte simplu.

Totul începe cu psihiatrul Viktor Frankl, care a vorbit despre o „voință de sens” și sunt un credincios ferm în abordarea sa de a trăi. El recomandă ca, mai degrabă decât să așteptăm ceva de la viață, să ne întrebăm la ce se așteaptă viața de la noi. 

Premisa este următoarea: trebuie să încercați să înțelegeți sensul în fiecare moment al vieții, indiferent dacă este negativ, neutru sau pozitiv. Așadar, iată cele 3 cuvinte la care vreau să vă gândiți când veți simți ulterior o senzație de deznădejde și dezolare.

Văd sens în…

După ce te-ai gândit la aceste cuvinte, încearcă să completezi propoziția căutând semnificația situației tale. Oricât de rele ar părea lucrurile, există întotdeauna un fir de pozitivitate ascuns în acest moment; tot ce trebuie să faci este să-l găsești.

 Trebuie să vă întrebați: în acest moment, cu lucrurile cu care am de-a face, la ce se așteaptă viața de la mine? Și da, uneori viața se așteaptă să fii trist, să întristezi o pierdere, să simți disperare, dar odată ce înțelegi că există sens în suferința ta, devine mai ușor de suportat.

Găsirea sensului este adesea primul pas în procesul de vindecare și vă poate oferi modalități de a face față oricărui lucru care vă este în față. Nu poate bloca durerea; nu este destinat, dar sensul poate oferi confort și momente în care durerea se calmează; oricât de scurte ar fi acestea.