Când te simți supărat/ă, ia-ți timp pentru a-ți aminti lucrurile bune din viață, lucruri care ne aduc energie si emotii pozitive

Cu toții ne pierdem cumpătul din când în când, iar exprimarea mâniei este de fapt un lucru sănătos de făcut în relațiile noastre cu ceilalți. Exprimarea diferențelor noastre de opinie ne permite să avem un conflict sănătos și de multe ori ajungem la un acord sau înțelegere care funcționează pentru toată lumea.

Cu toate acestea, există momente în care furia poate deveni copleșitoare sau dăunătoare și, în aceste perioade, este important să învățați cum să faceți față furiei. Exprimarea furiei în mod necorespunzător poate fi dăunătoare relațiilor, atât personale, cât și profesionale.

Puteți exprima prea multă furie, prea des, sau în momente care nu vor face decât să înrăutățească lucrurile, nu mai bine. În acest articol vom analiza tehnicile de gestionare a furiei care vă vor ajuta să vă controlați mai bine emoțiile.

Dacă te simți furios, cum ar trebui să te descurci chiar în acel moment?

1. Încetiniți
A face lucruri care vă ajută să învățați cum să eliberați furia poate face o situație inconfortabilă mai ușor de gestionat înainte de a scăpa de sub control.

2. Concentrați-vă pe „eu”
Amintiți-vă că sunteți cel supărat. Nu acuzați oamenii că v-au supărat pentru că, în cele din urmă, este răspunsul dvs. la ceea ce a făcut cineva care v-a declanșat cu adevărat furia. 

3. Antrenează-te
Când învățați cum să faceți față furiei, exercițiile fizice sunt o ieșire excelentă. Dacă se întâmplă ceva care te enervează, vezi dacă ai ocazia să arzi o parte din furie. În afară de faptul că vă exersați o parte din furie prin exerciții fizice, acest lucru vă ajută, de asemenea, să vă dați minții șansa de a lucra prin câteva modalități de a aborda ceea ce vă supără. 

4. Căutați ajutor atunci când este necesar
Viața poate fi stresantă și copleșitoare. Este perfect să căutați ajutor de la un profesionist din domeniul sănătății mintale, dacă vă va ajuta să vă întoarceți la un echilibru sănătos. controlează emoțiile intense. Acestea vă pot oferi câteva sfaturi și idei solide despre cum să vă duceți furia la un nivel mai ușor de gestionat și mai sănătos.

5. Practicați relaxarea
Asta poate însemna să petrecem timp făcând lucruri care ne ajută să ne calmăm și să ne relaxăm, cum ar fi să fim în preajma oamenilor de care ne bucurăm, să practicăm respirația profundă sau să ascultăm muzică. Ar putea face timp pentru lucruri care ne ajută să ne aducă echilibrul, cum ar fi o dietă sănătoasă și o activitate fizică. 

6. Râzi
Amintiți-vă, viața este o călătorie care este menită să se bucure pe deplin pe parcurs, prin emoții sănătoase. Asigurați-vă că vă faceți timp să râdeți și să vă distrați. Înconjurați-vă cu oameni cărora le place să râdă și să se bucure de viață. Nu lucrați la un loc de muncă care vă provoacă doar stres, ceea ce poate duce la furie. Lucrați la ceva ce vă face plăcere.

7. Fii recunoscător
Este ușor să ne concentrăm asupra răului din viață și asupra lucrurilor care ne provoacă emoții negative. Este de o importanță vitală să ne reamintim toate lucrurile minunate din viață care ne aduc emoții pozitive, lucruri pe care le uităm cu ușurință pentru că suntem prinși în vârtejul vieții de zi cu zi. Luați timp afară în fiecare zi pentru a vă reaminti câteva lucruri pentru care sunteți recunoscători pentru a vă ajuta să învățați cum să eliberați furia și să invitați în sentimente mai pozitive.

Gânduri finale

Viața poate fi uneori copleșitoare. Se pare că avem o presiune constantă pentru a obține mai mult și pentru a fi mereu în mișcare. Oamenii în care ne aflăm și situațiile în care ne aflăm pot provoca stres, furie și emoții negative. Uneori, poate părea să fie prea mult și ne enervăm și emoțiile noastre încep să scape de sub control. În aceste vremuri, rețineți că viața este o călătorie incredibilă, plină de mirare și de lucruri care vă aduc bucurie.