Când ți-e frică de viitorul tău, adu-ți aminte că prezentul este cel care contează mai mult iar trecutul nu merită atenția ta

Vine un moment în toată viața noastră când trebuie să luăm o decizie fie să mergem înainte, cât și să lăsăm trecutul în trecut sau să rămânem blocați și să permitem trecutului nostru să definească cine suntem. S-ar putea să te afli în acel moment al vieții tale chiar acum și trebuie să iei o decizie.

Vestea bună este că trecutul este în spatele tău și poți alege să-l lași acolo și să treci în viitor cu zel și hotărâre reînnoite. Puteți alege să rămâneți în starea actuală, unde sunteți blocat, mizerabil, frustrat, rușinat și deprimat. Amintiți-vă că aveți restul vieții pentru a corecta lucrurile, dar trebuie să faceți un pas. Nu vă puteți întoarce și schimba fizic trecutul, dar puteți schimba modul în care vedeți lucrurile care s-au întâmplat atunci. Pentru a renunța la trecutul tău și a avea succes în viitor, trebuie să fii dispus să:

Rezolvați problemele din trecut.
Trebuie să fiți dispus să lăsați trecutul în urmă și să vă confruntați cu provocările pe care nu le-ați rezolvat. Trebuie să înțelegeți ce s-a întâmplat, de ce ați făcut ceea ce ați făcut și ați învățat din acele experiențe, astfel încât să nu le lăsați să se mai întâmple. Trebuie să fiți dispus să retrăiți trecutul pentru un scurt moment pentru a putea trece de el.

Acceptă-ți greșelile.
Trebuie să fiți dispus să acceptați că da, ați făcut greșeli, sunteți oameni, toți o facem. De asemenea, trebuie să fiți dispus să acceptați că multe dintre deciziile pe care le-ați luat nu au fost înțelepte și, din păcate, altele au fost pur și simplu în afara controlului dumneavoastră.

Iartă.
Trebuie să fiți dispus să iertați pe cei care v-au rănit și v-au provocat durere. Cel mai important trebuie să fii dispus să te ierți. Este mai ușor să ierți pe ceilalți decât să te ierți pe tine însuți. De asemenea, trebuie să realizezi că atunci când ierți îți dai șansa de a fi liber.

Recâștigați-vă încrederea.
Acum trebuie să începeți să vă reconstruiți încrederea. Trebuie să începi să te simți din nou bine cu tine. Este regretabil, dar de multe ori greșelile din trecut vă vor face să vă pierdeți. Va dura timp, dar va lucra la construirea încrederii voastre. Găsiți lucrurile care vă plac la dvs. și reamintiți-vă zilnic cât de cu adevărat sunteți unic. Folosește cuvinte amabile pentru a te descrie. Numiți-vă minunat, frumos, inteligent și amabil doar pentru a menționa câteva.

Scapă de oameni toxici.
Îndepărtați toți oamenii toxici din viața dvs., inclusiv prietenii apropiați și membrii familiei. Oricine nu are nimic bun de spus sau cei care îți amintesc în mod constant de greșelile din trecut, scapă de ele. Înlocuiți-le cu persoane pozitive, respectuoase și care vă vor ajuta să deveniți o persoană mai bună. Eliberează-te. Trebuie să recunoști că nu ești trecutul tău sau greșelile tale.

Refuzați să rămâneți într-un loc negativ.
Gândiți-vă la lucruri pozitive și de fiecare dată când ceva negativ își ridică capul urât înlocuiți-l cu lucruri pozitive. Nu trebuie să mai fii controlat de trecutul tău. Planificați un viitor pozitiv. Acum trebuie să vă planificați și să vă pregătiți pentru viitor. Acum, că v-ați confruntat cu provocările din trecutul dvs., veți putea să va traiti mai bine viitorul.