Când totul pare că merge prost în viața ta, ține minte aceste lucruri

Chiar daca pare nebunesc si vei spune ca e mai usor de zis decat de facut, incearca sa pui in practica aceste concepte in viata de zi cu zi si vei sesiza ca vei atrage oameni pozitivi si situatii favorabile.

1. Durerea este o parte a procesului de dezvoltare
Tine minte ca exista doua tipuri de durere: cea care doare si cea care te schimba. Cand treci prin viata, in loc sa opui rezistenta, mai bine le lasi pe ambele sa te ajute sa cresti.

2. Totul in viata e trecator
De fiecare data cand ploua, se mai si opreste. De fiecare data cand te ranesti, te vindeci. Dupa intuneric vine intotdeauna lumina – ti se aduce aminte in fiecare zi si totusi uiti adesea si alegi sa crezi ca noaptea va dura o eternitate. Nu va fi asa. Nimic nu dureaza la infinit.

3. Nu rezolvi nimic daca te plangi si te ingrijorezi
Cei care se plang cel mai mult realizeaza cel mai putin. Este intotdeauna mai bine sa incerci ceva dificil si sa esuezi decat sa nu faci nimic si sa iti iasa. Nu s-a terminat daca ai pierdut, s-a terminat daca nu faci nimic si te plangi. Daca tu crezi in ceva, continua sa incerci.

4. Cicatricile sunt simboluri ale fortei si determinarii
Sa nu iti fie rusine cu multiplele cicatrici aparute pe parcursul vietii. O cicatrice inseamna ca durerea a trecut si ca o rana este inchisa. Inseamna ca ai cucerit durerea, ai invatat o lectie, ai devenit mai puternica si ai mers mai departe. O cicatrice este tatuajul unui triumf de care ar trebui sa fii mandra.

5. Fiecare strofocare e un pas inainte
Daca iti doresti ceva, o vei face, indiferent de esecuri si sanse ratate. Fiecare pas il vei simti mai bine decat tot ce ti-ai inchipuit vreodata. Iti vei da seama ca efortul este singura cale si ca merita. Asa ca daca incerci, fa-o pana la capat. Nu exista sentiment mai frumos pe lume decat sa stii cu adevarat ce inseamna sa fii vie.

6. Negativismul celorlalti nu e treaba ta
Fii pozitiva atunci cand esti inconjurata de morocanosi. Zambeste atunci cand altii incearca sa te descurajeze. Este cel mai simplu mod de a-ti mentine entuziasmul si concentrarea. Cand altii te trateaza prost, fii tu insati. Nu lasa amaraciunea celorlalti sa te schimbe. Nu pot lua lucrurile prea personal, chiar daca pe moment asa par. Rareori se intampla ca oamenii sa faca lucruri din cauza ta. O fac din cauza unor chestiuni personale.

7. Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus
Sau cu alte cuvinte, puterea vine atunci cand ai atat de multe lucruri de care sa te plangi, insa tu alegi sa zambesti si sa te bucuri de viata. Exista parti bune, pentru care sa fii recunoscatoare, in fiecare incercare pe care viata ti-o scoate in cale, insa trebuie sa fii dispusa sa iti deschizi inima si mintea pentru a le vedea. Nu poti forta lucrurile sa se intampla. Poti doar sa o iei razna incercand. La un moment dat, va trebui sa te dai batuta si sa lasi viata sa isi urmeze cursul.

8. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa continui
Da, e greu, dar tu esti puternica. Gaseste puterea sa zambesti in fiecare zi. Gaseste curajul de a te simti diferita, dar frumoasa. Gaseste in inima ta resursele pentru a-i face si pe altii sa zambeasca. Nu te stresa in legatura cu lucrurile pe care nu le poti schimba. Traieste simplu. Iubeste generos. Vorbeste sincer. Munceste cu spor. Si chiar daca ratezi, continua. Continua sa cresti.
Trezeste-te in fiecare dimineata si straduieste-te sa urmaresti aceasta lista de activitati propusa de cei de la awareness-time.com:

Gandeste pozitiv. Mananca sanatos. Fa miscare. Fa-ti mai putine griji. Munceste din greu. Râzi des. Dormi bine. Repeta toate cele de mai sus.