Când vezi un om bun, imită-l! Când vezi un om rău, îndepărtează-te!

Nu-mi plac oamenii băgăcioși, acei oameni care pun întrebări personale, care se interesează de chestii care nu îi privesc, care dau sfaturi fără să le fi cerut, care au mereu ceva de comentat/criticat, (indiferent ce fac) care știu mai bine decât mine ce ar trebui să fac cu viața mea, ce decizii să iau, ce să gândesc, ce păreri ar trebui să am.
Nu-mi plac oamenii care insistă, cei care nu înțeleg că NU înseamnă fix NU, care nu știu să accepte un refuz formulat blând și îl iau drept o invitație (și drept) de a insista.
Nu-mi plac oamenii care dau buzna cu apeluri la ore nepotrivite, cum ar fi cele trecute de 22:00 fără să-mi trimită în prealabil un mesaj în care să mă întrebe dacă sunt disponibilă. Faptul că sunt online nu înseamnă că abia aștept să fiu sunată.
Nu-mi plac oamenii care nu înțeleg că un dialog înseamnă să ai răbdare să-l asculți pe interlocutor, nu să ții cu tot dinadinsul să spui ce crezi și gândești doar tu.
Nu-mi plac oamenii care nu acceptă ca cei din jur să aibă opinii diferite, care îi desconsideră pe cei care îndrăznesc să îi contrazică.
Nu-mi plac oamenii care te bârfesc, iar în secunda următoare îți zâmbesc.
Ador oamenii modești, cu bun simț care nu simt să se laude pentru a fi respectați, prețuiți, căci ei știu că sunt.
Ador oamenii delicați, pe acei care știu că dacă vrei să le povestești ceva, o vei face și așteaptă cuminți să fii pregătit, care nu te presează cu întrebări sau aluzii. Oamenii care sunt alături, dar nu simt să strige luminii întregi asta.
Ador oamenii calzi, cei datorită cărora te simți un om binecuvântat și răsfățat de viață că i-ai întâlnit.
Ador oamenii cu care poți vorbi despre orice, fiindcă știi că nu te vor judeca, condamna, dar și alături de care poți tăcea fără să te simți stingherit.
Ador oamenii care atunci când greșesc au curaj să recunoască, care își asumă responsabilitate pentru ceea ce fac și spun, care nu dau vina pe altcineva doar pentru a părea ei buni.
Ador oamenii care nu se prefac, care zâmbesc atunci când simt să o facă și care plâng atunci când simt.
Ador oamenii simpli, echilibrați, care știu cine sunt, ce principii au, care nu simt să impresioneze.
Ador oamenii buni, pe acei care rămân a fi buni chiar și atunci când nu au niciun beneficiu în urma bunătății lor.