Când vezi un om bun, imită-l. Când vezi un om rău, învață-l să fie bun.

Din păcate, în lumea de astăzi, există prea multă negativitate, sunt prea mulți oameni cărora fie le este frică să-și asume riscul de a-și găsi propria fericire, fie vor încerca totul pentru a-i împiedica pe ceilalți să reușească în calea lor. Cred că fiecare dintre noi, din când în când, ne lovim de oameni atât de negativi încât nu știm nici măcar cum să ne comportăm în jurul lor.

Iată câteva gânduri pozitive și schimbări de atitudine pe care le-ai putea face astfel încât să poți să te ridici și să răspunzi în mod adecvat la negativismul altora.

1. Fii răbdător – atunci când nu există scăpare și când te-ai săturat să fugi constant de persoana care îți scurge energia, ar trebui să rămâi răbdător. Învățarea „artei răbdării” te poate ajuta să faci față în mod pașnic cu tot stresul pe care vine de la alții și te va salva, deoarece niciun gând negativ și dăunător nu ar putea să se ridice vreodată într-o minte pacientă și observatoare.

2. Vedeți partea pozitivă a situației – ceea ce înseamnă că trebuie să vă găsiți propria lecție în întreaga situație atunci când sunteți prins cu o persoană negativă. Poate că voi doi sunteți mai asemănători decât vă recunoașteți, așa că aceasta poate fi o situație de „deschidere a ochilor”.

3. Fii plin de compasiune – încearcă să găsești și să înțelegi sursa întregii negativități pe care persoana o revarsă asupra ta. Trebuie să vină de undeva, un loc din interiorul acestei persoane trebuie să fie foarte deteriorat. Încearcă să îi ajuți sau doar să-i înțelegi de dragul propriei tale liniști sufletesti.

4. Fii atent- vezi de ce cuvintele pe care le spun te rănesc în primul rând. Căutați propriile caracteristici de ce vă simțiți atât de captivați de negativitatea lor. Dacă ai fi echilibrat și pozitiv așa cum ai crezut că ești, nimic din ceea ce spun ei nu te-ar putea răni vreodată.

5. Încearcă să ajute – doar dacă ți se cere, poți să-ți oferi propria părere asupra problemei și să încerci să rezolvi lucrurile. Când vă raportați la durerea lor, la cei care se plâng în mod constant, la cei care sunt negativi tot timpul, ați putea fi în măsură să oferiți ajutor sau îndrumare, astfel încât să poată începe să caute în interior și să nu mai caute motivele propriei lor nefericiri la alții.