“Când vrei să renunţi, gândeşte-te la motivele care te-au făcut de atâtea ori să mergi înainte”

“Când vrei să plângi, gândește-te la toate acele momente frumoase care îți vor da motive să zâmbești. Caută prin minte amintirile care te vor motiva să fii mulțumit de puținul pe care îl ai. Gândește-te că vor veni zile când vei plânge de fericire și atunci riști să fii în criză de lacrimi, fiindcă le consumi acum pentru lucruri mărunte.

Când nu vrei să ierți pe cel care ți-a provocat durere, gândește-te la motivele pe care l-ai ierta. Amintește-ți de toate faptele bune pe care ți le-a făcut și mulțumește-i: pentru ajutor, înțelegere, pentru încrederea și iubirea pe care ți-a oferit-o.

Când vrei să-i reproșeșezi ceva omului de lângă tine, gândește-te dacă tu îi îndeplinești așteptările, dacă mereu procedezi corect făță de el. Întreabă-te dacă merită învinuirile tale. Poate nu are nici o vină, poate tu greșești, iar orgoliul și mândria nu-ți permite să recunoști.

Când vrei să renunți, gândește-te la motivul care te-a făcut să reziști atât de mult.
Renunță doar atunci când nu mai ai motive pentru a lupta.
Renunță atunci când știi că ar fi în zadar dacă ai mai continua.
Renunță atunci când nu mai ai vise și dorințe, iar speranțele ți s-au epuizat. De fiecare dată când vrei să cedezi amintește-ți de motivul care te-a făcut să ajungi până aici. Nu renunța doar din cauza unor îndoieli sau descurajări, pentru că apoi vei regreta că nu ai avut curajul să lupți până la sfârșit.

Când vrei să renunți, gândește-te la motivul care te-a făcut să reziști atât de mult. – citat cu autor anonim