Care sunt cele cinci căi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea mentală

Toti avem uneori o proasta dispozitie – anxietate, depresie, oboseala. In acest articol puteti afla cateva sfaturi pentru a depasi asemenea stari, si pentru a va reduce vulnerabilitatea in fata acestora pe viitor.

Inconjoara-te de oameni pozitivi – Faptul de a fi inconjurat de oameni care au un mod negativ de a gandi sau egoist iti poate reduce nivelul de energie si iti poate aduce o stare proasta. Inconjurandu-te de oameni pozitivi care te sprijina (membrii ai familiei si prieteni) poti sa-ti imbunatatesti starea.

Manifesta purtare de grija fata de trupul tau – Hraneste-te sanatos. Evita tigarile, alcoolul si drogurile. Mergi la medici de fiecare data cand este necesar si urmeaza prescriptiile acestora. Un trup sanatos sustine o minte sanatoasa.

Activitatea fizica –  Exercitiile fizice elibereaza anumite substante la nivelul creierului care te ajuta sa te simti mai bine. Incearca sa te plimbi, sa practici sporturi, jocul hula hoop alaturi de copii, sau gradinaritul.

Ajuta alti oameni – A ajuta oameni in nevoie nu ii ajuta doar pe acestia, ci te ajuta si pe tine.  Este de asemenea o cale de a cunoaste alti oameni.

Natura – Iesi din casa sau birou in mijlocul naturii. Poti sa stai si sa te rogi, citi o carte sau doar sa te bucuri de locurile linistite, sunetele si miresmele naturii. Nu este doar o experienta relaxanta, ci razele soarelui ajuta la sinteza vitaminei D, „marele luptator contra depresiei”.

Somnul – Lipsa somnului poate creste riscul de a deveni depresiv, sau poate inrautati starea de depresie deja existenta. Poate spori de asemenea anxietatea si iritabilitatea. Lipsirea de somn cauzeaza oboseala care ingreuiaza faptul de a fi in forma si de a-ti purta de grija.

Autor: Danielle Hark