Cascada Bigăr din judetul Caras Severin- povestea uneia din cele mai frumoase cascade din lume

Cascada Bigăr a devenit cunoscută la nivel mondial în anul 2013, după ce site-ul american „The World Geography” a clasat-o pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume. Imaginea pe care o creează perdelele de apă ce se revarsă peste stâncile acoperite de muşchi este de-a dreptul fermecătoare.

Declarată în repetate rânduri drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume, Cascadă Bigar are, începând de acum cativa ani, un traseu turistic special amenajat pentru a putea fi vizitată în deplină siguranță.

Aflată în apropiere de localitatea Bozovici din județul Caraș-Severin, Bigar a devenit unul dintre principalele obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, având una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume.

Amenajarea cascadei Bigăr a pornit de la inițiativa angajaților din fabrica Coca‑Cola HBC Timișoara, care au remarcat potențialul turistic al zonei și și-au dorit ca accesul la baza cascadei să fie mai ușor și sigur.

După aproape zece luni de amenajări, pe 26 mai 2017, cascada Bigăr și-a deschis oficial porțile pentru turiștii pasionați de frumos și natură.