Casnicie pana la adanci batraneti sau cand dragostea nu moare niciodata…

Căsniciile durabile au început să fie o raritate mai ales în ultima vreme. De vină este stresul, problemele cu banii, lipsa de comunicare. Pentru cei care vor să aibă o căsnicie fericită până la adânci bătrâneţi, psihologii au alcătuit o listă…

Fiţi cei mai buni prieteni! Când pasiunea devine mai puţin importanta, vă place să faceţi cu mai multă plăcere lucruri împreună. Soţii care devin prieteni nu se plictisesc unul de celălalt.

Este important să se facă un pact de a nu se ajunge niciodată la ceartă din cauza banilor. Întotdeauna relaţiile se deteriorează din cauza discuţiilor despre problemele financiare. Râmâneţi calmi indiferent ce neplăceri întâmpinaţi din cauza lipsei banilor.

Staţi mereu unul lângă altul. Alăturarea pe canapea sau la plimbare face imposibil să nu vă atingeţi fizic unul de altul. Atingerile nu fac altceva decât să sudeze un cuplu odată cu trecerea timpului.

Găsiţi mereu lucruri de care să râdeţi. Râdeţi împreună. Vremurile sunt grele. Necazurile apar în orice familie. Lucrurile merg greu. Dacă veţi găsi subiecte de râs, se va forma o legătură specială în cuplu.

Nu uitaţi! Femeilor le place să fie iubite şi alintate. Bărbaţii vor să se simtă respectaţi… chiar mai mult decât să se simtă iubiţi. Pare ciudat, dar este adevărat. Dacă respectaţi aceste lucruri, căsnicia va fi solidă.

Ieşiţi mereu împreună măcar o seară pe săptămână. Până ce copiii nu împlinesc vârsta de şase luni, nu îi luaţi şi pe ei. Nu discutaţi probleme importante, sau supărătoare, în timpul unei astfel de ieşiri.

Orice soţ sau soţie trebuie să facă numai bine partenerului sau partenerei de viaţă. În loc să vă certaţi, sprijiniţi-vă unul pe altul la nevoie. Împreună veţi găsi întotdeauna cele mai bune soluţii.

Părăsiţi prietenii, familia şi lucrurile care pot să aibă un efect negativ asupra căsătoriei. Păstraţi o viaţă sexuală interesantă. Ţineţi cont de fanteziile fiecăruia. Nu vă temeţi să vă îmbrăcaţi şi să vă comportaţi senzual în dormitor.

si la final o anecdota…

„După 50 de ani de căsătorie, într-o zi am privit-o atent pe soția mea și i-am spus: Acum 50 de ani aveam o casă mică, o mașină veche, dormeam pe canapea și ne uitam la un televizor mic, în schimb, în fiecare noapte dormeam alături de o fată frumoasă de 19 ani.

Acum, am o casă mare şi scumpă, multe mașini, un pat imens într-un dormitor luxos, TV color cu ecran mare, însă dorm într-un pat cu o femeie de 69 de ani. Încep să mă îndoiesc de căsnicia mea.”

Soția mea este o femeie foarte înțeleaptă. Nu s-a supărat şi nici nu m-a certat. Doar mi-a propus să-mi găsesc o fată de 29 ani, iar ea va avea grijă să trăiesc din nou într-o casă mică, să dorm pe o canapea ruptă și mă uit la un televizor alb-negru.”