Cât te iubești, atâta iubire vei primi. Nu te va iubi nimeni mai mult decât o faci tu

De ce ne e atat de greu sa ne iubim? De ce avem inimile atat de impietrite si inghetate?

Indferent de ce ai primit, si indiferent de cat NU te-ai iubi, acest lucru se poate schimba. De la noi pleaca toate. Cum sa te iubeasca cineva, cand tu te urasti?

Ai putea sa te apropii de un cactus, sa il mangai, sau de un trandafir care imprastie in jur parfumul sau unic?

La fel si cu iubirea de sine si iubirea, in general. Cei din jur se uita la tine cat te iubesti si te pretuiesti si ii ofera acelasi lucru. Barbatul te pretuieste atat cat o faci si tu. Degeaba vrei multe cadouri, iubire si dragoste nemarginita, daca tu nu ti le oferi…

Stiu ca e greu, dar tot cu tine incepe acest proces. Asa cum nu te-ai iubit atata vreme, acum e timpul sa te iubesti! Si, nu vreau sa te simt, dar vei reusi acest lucru tot printr-un proces…

E necesar sa inveti sa cultivi cu adevarat iubirea si stima de sine in viata ta, sa inveti sa te pretuiesti si sa te iubesti, fara sa te mai compari cu nimeni! Arde toate convingerile negative si limitative, care nu te-au dus nicaieri! Indoieste-te de ceea ce crezi, de gandurile negative!

Nu trebuie sa te raportezi la nimeni si nimic, si nici sa fii in concurenta cu cineva, decat cu tine! Doar tu poti crea magie in viata ta! Si iti garantez succesulsi fericirea, pe toate planurile!
Daca cineva iti spune ceva, sa stii ca acel lucru este despre el! Nu mai lua nimic la modul personal. Suntem oglinzi unii pentru ceilalti, si ceea ce spunem despre altii spunem de fapt despre noi insine. Are sens? Evalueaza putin si ai sa vezi ca asa e. Nu vedem in altii decat ceea ce suntem noi!

Daca suferim cu adevarat de o boala emotionala, atunci aceasta este lipsa de iubire de sine.

Cand facem ceva gresit, in loc sa fim blanzi cu noi insine, suntem primii care ne criticam, ne sarim in cap, ne judecam si suntem duri cu noi insine. Ma intreb oare de unde tot acest criticism si lipsa de flexibilitate…insa, cum am spus, toate provin din familia de origine. Asa cum s-a purtat mama ta cu tine, la fel te porti si tu cu tine. Si nu doar cu tine, ci in general.

sursa- https://www.dianapirje.ro/cand-m-am-iubit-cu-adevarat-am-inteles-cu-adevarat-ce-e-viata/