Cătălin Denciu – medicul erou de la Piatra Neamț și-a riscat viața pentru a salva vietile pacientilor săi

Cătălin Denciu, medicul care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, are 48 de ani și este specializat în terapie intensivă.

Medicul Cătălin Denciu se afla de gardă la secția AŢI de la Spitalul Județean de Urgență. Când s-a întâmplat nenorocirea, a făcut un gest rar de sacrificiu și dăruire. Deşi în jurul său se dezlănţuise iadul, a încercat să-i salveze din flăcări pe bolnavii internați la terapie intensivă. Doar şase din cei 16 pacienţi cu Covid, şi aşa în stare gravă, au scăpat cu viaţă. Medicul s-a ales cu răni grave: arsuri pe aproape jumătate din corp, dintre care unele de gradul 4, la picioare.

Nelu Tătaru: „Suntem şi prieteni. Este un profesionist. am fost colegi din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi.”

Medicul a fost adus cu o aeronavă militară de la Iaşi, la Bucureşti. A fost internat la Spitalul Floreasca, unde a primit tratament de specialitate şi i-a fost evaluată starea de sănătate. Duminică a ajuns în Belgia, la secția de arși a Spitalului Militar Reine Astrid.