Câteodată și oamenii buni fac greșeli. Atunci ei eu nevoie să fie înțeleși nu judecați

Cu toții facem greșeli. Dar, indiferent de ceea ce ai deranjat, recunoașterea erorii tale sau a unei judecăți slabe te poate face să te simți din nou ca un copil obraznic – nu adultul încrezător care ai devenit. Și mai rău, în loc să ne recunoastem greșeala, să ne cerem scuze într-o clipă și să remediem situația, mulți dintre noi facem contrariul.

Chiar și cea mai neintenționată eroare, atunci când este tratată prost, poate face ca acea greseala sa devina si mai mare si mai greu de trecut cu vederea. Dacă am putea recunoaste ar fi mult mai simplu si pentru noi si pentru cel care am gresit.

Dar noi nu facem nimic. O ignorăm. Devenim defensivi. Uneori, chiar dăm vina pe cealaltă persoană. Spunem că el sau ea este „prea sensibil” sau ne spunem că avem dreptate, iar cealaltă persoană greșește, pentru că suntem prea speriați să ne recunoastem greșelile.

Nimeni nu este perfect, cu toții greșim. Fiecare greșeală ne va învăța o lecție de viață valoroasă care ne poate ajuta să ne îmbunătățim și să creștem. Deci, dacă vă deranjați, nu vă panicați. Recunoașteți-l și transformați-l într-o oportunitate de învățare. Nu putem fi perfecți, dar putem fi minunați.