Câteva lucruri pe care un neurolog le face în fiecare zi pentru a-si proteja creierul

Micile noastre obiceiuri pot influenta in bine sau in rau sanatatea creierului. Un neurolog ne ofera cinci solutii simple pentru a avea mintea mai clara si a lua mai usor decizii optime.

Iata cinci mici obiceiuri zilnice pe care neurologul Daniel Amen le-a cultivat de-a lungul anilor pentru ca au contribuit la imbunatatirea sanatatii creierului:

1. Protejeaza-ti capul

Sa-ti feresti creierul de accidentari, poluare si stres este primul pas in optimizarea functionarii creierului.  Unele regiuni cerebrale sunt foarte vulnerabile la traume, mai ales zonele implicate in memorie, invatare si stabilitatea dispozitiei.

2. Ai grija sa te hidratezi

Intrucat creierul tau este 80% apa, prima regula este sa te hidratezi corespunzator. Bea cel putin doi litri de apa pe zi. Cel mai bine e sa consumi lichide simple, fara zahar, indulcitori, cofeina sau alcool. Poti folosi ceai si alte plante.

3. Mic dejun cu proteine si pranz fara carbohidrati

Incepe-ti ziua cu un mic dejun sanatos care sa includa proteine – de exemplu, oua, carne slaba si produse lactate.

4. Ia un supliment de omega-3

Celulele nervoase din creier au multe membrane care necesita acizi grasi, iar cand livrezi un nivel adecvat de Omega-3, ii oferi membranei celulare carburantul de care are nevoie pentru a opera cu o conectivitate maxima si o putere de procesare sporita, explica neurologul.

5. Dormi sapte ore

Somnul sanatos este fundamental pentru sanatatea creierului. Regenereaza toate celulele din organism, dar le da ocazia celulelor creierului sa se repare si sa elimine toxinele pe care le adunam de-a lungul zilei.