Câteva obiceiuri despre care neurologii spun că vă vor ajuta să obțineți fericirea mult așteptată

Iată cateva obiceiuri despre care neurologii spun că vă vor ajuta să obțineți fericirea mult așteptată:

1. Exprimați-vă sentimentele.
Dacă sunteți supărat sau aveți o tristețe în suflet asta vă definește starea generală. Căutați să vă descărcați de gândurile și emoțiile negative și să adoptați o atitudine pozitivă. Negativitatea din suflet se va reflecta în sănătatea corpului.

2. Rezolvați problemele pe măsură ce apar.
Neurologii ne sfătuiesc să rezolvăm problemele pe rând. Atunci când iei decizia corectă, creierul te răsplătește: sistemul tău limbic (responsabil pentru gânduri și emoții) se calmează, sufletul tău se ușurează, privești spre viitor cu optimism.

3. Spune „mulțumesc” mai des.
Cuvântul „mulțumesc” este foarte util și bine să îl folosiți în fiecare zi. Drept urmare, dopamina este eliberată în sânge. Nu te concentra pe lucrurile rele. Învață să percepi dificultățile ca obstacole temporare. Nu lăsați gândurile negative să vă domine viața – nu vă privați de fericire.

4. Învățați ceva nou în fiecare zi.
De fiecare dată când înveți ceva nou, creierul tău se schimbă. Obținerea de noi cunoștințe permite creierului să se adapteze mai rapid la schimbările din mediu. Pentru fiecare descoperire, creierul vă va recompensa cu dopamină. O primești și atunci când mănânci ceva gustos, când faci dragoste sau primești un mesaj de la o persoană dragă.

5. Îmbrățișări cât mai multe.
Avem nevoie disperată de recunoaștere iar aceasta poate fi obținută doar prin comunicarea cu alte persoane. Lauda lor ne face mai fericiți. Acest lucru a fost dovedit de mai multe studii.

6. Concentrați-vă pe amintirile pozitive din trecut.
Încercați să țineți cont doar de momentele fericite – o excursie cu familia, absolvire, prima întâlnire cu cineva drag, ziua de naștere și așa mai departe. Astfel de amintiri cresc nivelul serotoninei.